АНОНС. Через пустир ішла дівчина, а їй назустріч – група кремезних чоловіків. Ви не повірите, що було далі

Як сигналізація іграшкової машини врятувала дівчину

Якогось дня я поверталася додому – того разу йшла через пустир. Було вже пізно, у мене була із собою важка сумка. Тому й вирішила піти напряму – треба ж було хоч якось скоротити дорогу.

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Раптом почула дівочий крик. Видно, когось пограбували або хотіли зґвалтувати. Найперше мене пройняв страх. А потім захотілося допомогти, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Але куди мені – дівчиську, вага якої 45 кг, боротися з чоловіками. Видно, їх було там багато. Бо я чула якісь голоси. І тут згадала, що везу додому ще й подарунок своєму племіннику.

Це була іграшкова пожежна машина. Ніби й зовсім звичайна іграшка. Але вона була оснащена сиреною. Я пригадала, як продавчиня мені її порекомендувала. Коли включила ту сирену, то люди почали забігати до магазину – чи щось там не трапилося. А мене саме це дуже тоді й розсмішило. Саме через цю сирену я і взяла ту іграшку.

І от тепер я почала у рюкзаку гарячково шукати цей трофей. Нарешті знайшла! Надворі ж була така темінь, що я не бачила нічого – навіть за якісь там два кроки. Тому постаті людей я і не розрізняла. Водночас це було ніби й добре. Бо й мене вони, напевно, не помітили. Я почала обмацувати іграшку і нарешті натрапила на кнопку. Увімкнула її – і от уже весь простір навколо пронизала сирена.

Нападники одразу ж кинулися навтьоки. А один із них ще й ледь не налетів на мене. Від чого ще більше злякався. Уважав, що це по них приїхала поліція.

–  Мусора прийшли! – крикнув він своїм дружкам у темряву.

Тож за хвилину в цій пустелі вже не було нікого, залишилося тільки знайти ту дівчину, яка кричала.

Я тихенько покликала її хвилин за десять, коли все вже стихло.

– Виходіть, нікого тут уже нема! – якомога спокійніше кликала я незнайому дівчину. Але вона ще більше принишкла у тій своїй схованці і не подавала жодного звуку. А потім побігла у бік вогнів із маленьких будинків. Десь там, напевно, вона і жила. Я й не стала її наздоганяти – хай уже дівчина дістанеться до свого дому.

Повний текст читайте тільки в газеті «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 4 жовтня.

zakarpatpost.net