Чудова новина! В Ужгороді збільшується кількість підприємців

Головна податківиця Марія Бадида розповіла цікаві деталі про фінансове здоров’я Ужгорода

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Чи відомо вам, на скільки в цьому році поповнився міський бюджет? А скільки в Ужгороді мільйонерів, чи скільки років наймолодшому з них?  Або який податок найбільше не люблять наші земляки?

Скільки  в Ужгороді зареєстровано підприємців?

Якщо взяти Ужгород за кількістю населення, саме нещодавно знайшла інформацію про те, що в нас зараз проживає 115 тисяч осіб, то в нас зареєстровано близько 12 тисяч підприємців, тобто людей, які ведуть малий бізнес (хто щось виробляє, хто  торгує, хто надає послуги). Відповідно вони сплачують податки, всі доходи самі собі заробляють, не просять нічого від держави. Це – досить велика кількість самозайнятих людей. І з кожним роком їхня кількість зростає. Зараз дуже популярним видом діяльності стали ІР-технології, почали реєструватися навіть студенти, які надають інформаційні послуги. Це дуже радує, адже наша молодь інтелектуально розвинена. Крім того, маємо близько 6 тисяч юридичних осіб. Це – і громадські організації, і великі суб’єкти підприємництва. За поступленнями платежів до бюджету десь 50 відсотків усієї суми сплачено великими компаніями  і 50 – малими та середніми. Більше того, відсоток надходжень від малого і середнього бізнесу починає збільшуватись. Це – у зв’язку з тим, що потужні компанії переходять на обслуговування до Офісу великих платників податків, а такі є в Києві, у Львові. Тому наше завдання зараз допомогти кожному, хто має бажання займатися бізнесом, аби людина могла це робити й надалі, щоб бізнес процвітав і підприємець сплачував податки.

Чудова новина! В Ужгороді збільшується кількість підприємців

Тобто кількість підприємців в Ужгороді збільшується?

Так. У цьому році зареєструвалось уже 1096. Це – досить велика кількість. Хоча був період, коли багато хто припиняв діяльність. Тоді було підприємців близько 14 тисяч і тепер їхня кількість знову починає зростати.

zakarpatpost.net