Чому надходження до бюджету в ужгороді зростають, а грошей все одно не вистачає

За словами головної податківиці Ужгорода Марії Бадиди, а сім місяців цього року, то платниками податків по Ужгороду сплачено 1 мільярд 27 мільйонів 277 тисяч гривень.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Це – дуже велика сума. У тому числі – до державного бюджету перераховано близько 420 мільйонів і близько 600 мільйонів – до місцевого бюджету.

Якщо провести паралель із відповідним періодом минулого року, то ріст зараз становить 120 відсотків, тобто на 20 відсотків надходжень стало більше. Якщо за 7 місяців 2018 року ми закумулювали всіх платежів як у державний, так і в місцевий бюджети майже 997 мільйонів, то зараз більше мільярда!

А чому при цьому ми завжди чуємо від чиновників, що не вистачає на те чи інше грошей? Що тут не так? Може все через неправильне господарювання?

Гроші мають таку особливість, що скільки б їх не було, все одно мало. Та якщо брати видаткову частину бюджету, розпоряджатися коштами – не наша функція. Для цього є інші органи. Ми повинні тільки зібрати гроші. Нам теж буває деколи неприємно, коли бачимо, які платежі поступають, а при цьому хочеться і щоб дороги були кращими, і щоб тротуари всюди були гарними, і щоб уся інфраструктура, яка є у місті, функціонувала. Скажу одне, що господарники, які використовують гроші, які поступили до бюджету, мають працювати більш ефективно, відповідально ставитись до того, куди спрямовувати кошти і робити це без відкатів. Наведу приклад. Людина має ванну, напускає в неї воду, але якщо в ній неправильно встановлену зливну пробку, вода витече. І скільки б її не набирали, її все буде мало. Якщо ж пробку встановлено правильно, і води потрібно менше, і ванна буде повна. Так само і з використанням бюджетних коштів. Про це можна говорити багато.

zakarpatpost.net