Свинина в молоці. Такого легкого і смачного м’яса ви ще точно не їли!

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо вам новий рецепт страви.

Свинина в молоці

Вам знадобиться:

свиняча шия – 1,2 кг

борошно – 1 ст. ложка

масло вершкове – 25 г

олія – 30 мл

часник – 2 зубчики

лавровий лист – 1 шт.

молоко – 1 л

сіль, перець

Шматок свинини (краще використовувати шию) промити, осушити паперовим рушником і перев’язати кулінарною ниткою – це допоможе м’ясу зберегти компактну форму в процесі тривалої термічної обробки.

Злегка обваляти м’ясо в борошні, надлишки борошна струсити.

У каструлі з високими краями розігріти олію і вершкове масло. Обсмажити свинину на середньому вогні з усіх боків до легкої золотистої скоринки, «запечатуючи» таким чином всі соки всередині м’яса.

До обсмаженого м’яса додати роздавлені очищені зубчики часнику і лавровий лист, влити гаряче молоко. Довести і томити м’ясо під кришкою півтори години на повільному вогні. Час від часу перевертати шматок м’яса.

Хвилин за 15 до готовності посолити і поперчити страву.

Після закінчення зазначеного часу молочний соус увариться, але в разі, якщо він буде залишатися дуже рідким, можна згустити його крохмалем. Для цього дістати м’ясо з соусу і підтримувати його в теплому стані.

Лавровий лист вийняти і викинути.

У склянці змішати 1 ст. ложку крохмалю з гіркою з невеликою кількістю молочного соусу. Вилити отриману суміш в каструлю і довести соус до загусання. Готовий соус обов’язково перетворити блендером на пюре.

М’ясо перед подачею звільнити від кулінарної нитки, нарізати скибочками завтовшки близько 0,5 см і подавати з будь-яким гарніром, поливши щедро молочним соусом. Подавати гарячим.

Свинину в молоці можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Поради з приготування

За бажання весь процес приготування свинини в молоці можна здійснити в духовці. Для цього необхідно взяти каструлю, якою можна користуватися як на плиті, так і в духовці. Спочатку так само обсмажити м’ясо на вогні; потім, додавши до м’яса молоко, поставити його в духовку і запікати при +1800С півтори години.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net