Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини» від 11 жовтня 2019 року

Чому закарпатська журналістика перетворилася на американський секонд-хенд

Інтернет – це великий смітник, куди кожен скидає все, що хоче

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Знайти в мережі якісні матеріали та достовірну інформацію складно, бо їх там насправді дуже мало. У закарпатському Інтернеті ніби і сайтів багато, але в той же час ексклюзивна, цікава інформація практично відсутня.

Чи не багато останнім часом реформ у податковій системі

Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла начальниця управління в Ужгороді ГУДФС у Закарпатській області Марія БАДИДА.

Чому будівлю лялькового театру в Ужгороді хотіли знести

Це знає журналістка, авторка циклу публікацій та двох книг про втрачений Ужгород Тетяна Літераті.

Справа в тому, що колись будинок  «Просвіти» на Петефі, який там мали побудувати, викликав протести з боку містян. Утім конфлікт був не за територію, бо майже століття тому в Ужгороді було багато вільного місця.

Сімнадцять  миттєвостей осені

Услід за феєричними «Монологами над Ужем» з інтервалом усього в один тиждень в Ужгороді відбувся фестиваль лялькових театрів. Він був уже 17-м за ліком і включав до програми 17 вистав.

Вчителі сепаратистів

Хтось колись мені розказував, що при чехах учителі отримували таку зарплату, що за місяць могли купити корову і ще й прожити до наступної зарплатні. Правда, вчителі корів тоді не купували – вони читали, поглиблювали свої знання, вивчали нові методики, підвищували свій культурний та інтелектуальний рівень щоб залишатися вчителями, а не перетворюватися на фермерів. Бо кожна робота, тим більше така відповідальна як із дітьми, потребує тебе і твого часу повністю. І це не обговорюється.

Закарпаття ніколи не було центром Європи, це був ведмежий кут. Володимир Великий тут розбив печенігів

Археолог розповів, де в нашому краї дійсно відбулася історична битва про яку не написано у підручниках

Про минуле Закарпаття зараз точиться багато суперечок. Одні історичні дані спростовуються, інші підтверджуються, а пошуки істини часом взагалі заводять у якийсь глухий кут. Розставити крапки над «і» може лише археологія. Її факти незаперечні, лише за їхньою допомогою можна у прямому сенсі слова докопатися до історичної правди. Тому вже кілька років поспіль археологи УжНу разом зі студентами ведуть археологічні розкопки замків області, а в цьому році їм вдалося зробити ряд справжніх відкриттів.

Прийомна матір топила мене, занурюючи у тазик з водою. Як жив Миколка в Ужгороді в прийомній родині

У справі з катуванням хлопчика в прийомній родині в Ужгороді нарешті винесли вирок

Про справу з катуванням Миколки, у якому звинуватили його прийомну матір Наталію Карай, знає вся Україна. Жінка всиновила п’ятьох дітей. У 2016 році в неї забрали хлопчика. А через рік вона сама ж повернула до інтернату одну з дівчат.

Сталося неочікуване. Закарпатець після побаченого нікому нічого не сказав і пішов сам… навіки

Хлопець причину смерті забрав у могилу

«Чи ви чули, що сталося?  Вітя повісився!»

Тривожна звістка за кілька хвилин облетіла усе закарпатське село. Новини там розповсюджувалися зі швидкістю світла. Кожен кожного знав, яскравих подій не відбувалося – лише весілля та похорони. Тож будь-яка новина тут вважалася надважливою. Вітю любили всі. Він був добрим, працьовитим, із порядної родини, сам чудовий сім’янин. Працював у банку у місті, був єдиною дитиною у батьків, ніколи ні в чому не мав потребу.

Жінка, над якою жорстоко знущались через її зовнішній вигляд, відчула себе щасливою після пластичної операції

Над 24-річною зіркою Інстаграму Селін Сетіно з Цюріха (Швейцарія) щоденно знущалися в школі,  обзивали «потворою», тому вона часто прикидалася хворою, щоб не ходити на заняття

Чому дідо баби Анці цілий день  без трусів ходив

Баба дідови: «Коли на тя позераю, та видит ми ся, што штріфмлю перед собов вижу! Такийись старий та вонячий»

«Анцьо, уже в ня всі труси такі цураві, што через діри і потя може з них кудись улетіти!» – почав психувати дід після прийому ванни, бо не знав що одягнути.

Чоловік, що народився без рук і ніг, став успішним і відомим на весь світ

Чоловік, народжений без рук і ніг, каже, що його дружина та четверо дітей стали здійсненням всіх його мрій і дали йому усе, що він хотів.

Ужгородська трійця харчується салатом із буряка на смітнику

Безпритульні тварини для Ужгорода не новина. Зоозахисники щодня поширюють тривожні повідомлення про викинутих собак та кішок. Знайдені тварини часто в жахливому стані – худі, обдерті, голодні, з паразитами, іноді ще й покусані та травмовані.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 11 жовтня.

zakarpatpost.net