Погода у Закарпатті на сьогодні, 11 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде – +7, удень – +16.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 66-90-90

Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Хусті – +9 уночі і  +15 удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі йтиме сильний дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Воловці – +6 уночі і  +11 вдень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Сваляві – +8 уночі і  +13 удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +8, денна – +14. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – +7, денна – +16. Весь день у Перечині буде хмарним. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – +5, удень – +14. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Без опадів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +7, удень – +17. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Береговому погода буде похмурою. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі +6, вдень – +11. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Нічний дощ вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

У Рахові – уночі +5, вдень – +9. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

11 жовтня відзначається день пам’яті Іллі Муромця. В Англії існує повір’я, нібито саме в цей день диявол плює на ягоди чорниці, а тому той, хто їх з’їсть, буде споганений. Погоду цього дня визначали за інеєм: якщо вранці на дворі його багато налипло – бути сухій, сонячній погоді.

Народні прикмети на 11 жовтня

  1. Якщо лист з берези і дуба нечисто опадає, то зима буде суворою.
  2. Якщо листя на землю падають виворотом вгору, то в наступному році буде хороший урожай.
  3. Якщо зайці до сих пір не побіліли, зима буде пізньою.
  4. Місяць в колах – до посушливого літа.
  5. Якщо дерева вдруге почали цвісти, то осінь буде довгою і теплою.
  6. Якщо птиці низько до землі летять, зима буде ранньою і холодною.
  7. Навколо місяця веселковий круг – до вітру і негоди.
  8. Кури пір’я підняли – до похолодання.
  9. Якщо ввечері зоря червона, то завтра буде вітряно.
  10. Верба інеєм покрилася – до довгої зими.

zakarpatpost.net