Хлопець два роки доглядав свою кохану, яка знаходилася у вегетативному стані

Романтик з Китаю довів давню приказку про те, що любов може подолати будь-що

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Чжан Чіафен не схотів полишати свою дівчину Чжан Сяою, яка після невдалої операції опинилася у вегетативному стані.

Він доглядав за нею в лікарні і вдень і вночі навіть після того, як лікарі сказали, що шанси на те, що дівчина прийде у свідомість критично малі.

Після  двох років завзятого пильнування біля ліжка, хлопець побачив у Сяою перші ознаки одужання. Першим словом, яке вона вимовила, було його ім’я.

Ця неймовірна історія відбулася у 2010 році у місті Бенгбу в провінції Аньхой (Китай), але про неї стало відомо лише минулого року, коли Чіафен отримав нагороду за відданість від китайської влади.

За даними місцевих ЗМІ, Чіафен і Сяою навчалися в одному класі і почали зустрічатися в 2007 році, коли їм обом було по 19.

У 2008 році Чжан Сяою раптово знепритомніла і її відвезли до лікарні. Лікарі поставили діагноз – гідроцефалія (накопичення рідини в головному мозку). Дівчині була потрібна негайна операція.

Процедура пройшла невдало, в результаті чого 20-річна Сяою залишилася у вегетативному стані.

Її сім’я та хлопець були спустошені. Але, замість того, щоб знайти собі іншу дівчину, Чіафен залишився піклуватися про Сяою.

Її мати, Чжу Цзянмей, спочатку неохоче дозволила Чіафену доглядати за донькою і запропонувала йому знайти нову дівчину, але той відмовився і заявив, що його рішення залишитися зі Сяою остаточне.

Чіафен сказав місцевимим ЗМІ: “Увесь час поки я дбав про неї, я вірив, що вона одного дня вона обов’язково прийде до тями”.

Він полишив свою роботу, щоб бути штатним доглядачем за Сяою і годував її рідкою їжею, за допомогою спеціального приладу.

Чжу Цзянмей сказала, що вдячна надзвичайно вдячна Чіафену, і те, що її донька одужала – значною мірою – його заслуга .

Чіафен розповів, що одного разу, коли він чергував біля Сяою, вона почала приходити у свідомість, і першим словом, яке вона промовила, було його ім’я.

Після цього Чіафен разом з батьками Сяою повезли її до Пекіну та Шанхаю, щоб знайти лікаря, який би допоміг дівчини реабілітуватися та повністю одужати.

Пара заручилася в 2011 році, а в наступному зіграла весілля.

Сяою зараз 30 років, і у неї все ще проблеми зі здоров’ям: вона не може пройти більше 10 метрів, а також потребує щоденного прийому препаратів.

Найбільша мрія Чіафена та Сяою – мати можливість одного дня народити дитину.

zakarpatpost.net