Коли закарпатським школярам чекати на канікули

У школярів буде 4 канікулярних періоди, наразі відомі орієнтовні дати початку й завершення чвертей.

З 2015 року Міністерство освіти України надало право школам самостійно визначати дати шкільних канікул. Але в кожному разі під час визначення цих дат навчальні заклади мають орієнтуватися на певні вимоги, зокрема, мають враховувати, що загальна тривалість канікул упродовж року не повинна бути менша за 30 днів.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Як пише 2016rik.com.ua, орієнтуючись на минулі роки, можна скласти приблизний графік відпочинку для школярів на осінній, весняний, зимовий і літній час, повідомляє УНІАН.

Освіта в Україні орієнтується на систему чвертей. Тому, з огляду на це, в календарі буде відведено час на 4 канікулярних періоди. Так, навчальний процес першої чверті повинен закінчитися 25 жовтня. Таким чином, осінні канікули почнуться 28 жовтня і триватимуть до 3 листопада 2019 року.

Друга чверть обіцяє бути найкоротшою – всього 7 навчальних тижнів. Зимові канікули повинні розпочатися 23 грудня 2019 року, а вийти на навчання школярі мають орієнтовно 8 січня 2020 року.

Третя чверть є найдовшою. Вона триватиме з 8 січня 2020 року й повинна закінчитися в 20 березня 2020 року.

Весняні канікули розпочнуться 23 березня і завершаться 29 березня. Початок четвертої чверті припаде на 30 березня. Триватиме вона приблизно 9 тижнів – до 29 травня. Таким чином, літні канікули у школярів стартуватимуть з 1 червня.

Дати останніх дзвінків щорічно зазнають змін, тому закінчення останньої чверті у 2020 році теж може бути перенесено.  Закінчитися літні канікули традиційно повинні 31 серпня.

Окрім того, школярі можуть розраховувати на додаткові дні відпочинку – державні свята України.

Календар додаткових вихідних шкільного сезону 2019-2020 виглядатиме так:

14 жовтня (понеділок) – День захисника України;

25 грудня (середа) – католицьке Різдво (ймовірно, прийдеться на зимові канікули);

22 січня (середа) – День соборності України; 8 березня (неділя) – Міжнародний жіночий день (найімовірніше, додатковим вихідним днем буде визначена дата 9 березня);

19 квітня (неділя) – Великдень (вихідним буде визначено і 20 квітня);

1 травня (п’ятниця) – День праці; 9 травня (субота) – День Перемоги (можна вважати, що вихідним буде також 11 травня через перенесення).

Точний же розклад канікул на 2019-2020 рік, навчальних та вихідних днів в Україні можна буде дізнатися на офіційному інформаційному порталі навчального закладу або у секретаря школи.

 zakarpatpost.net