Не кожна людина зможе забезпечити цій собаці необхідний догляд.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Собака виходить на вулицю тільки у сонцезахисних окулярах, але це не данина моді, а необхідність. У всьому винна рідкісна хвороба, через яку очі тварини стали дуже чутливими до сонячного світла. Минулий господар здав собаку до притулку, оскільки більше не зміг за нею доглядати, але незабаром, здається, тварина отримає новий будинок. Адже за нею вже вишикувалася черга, інформує Ukr.Media.

5-річна Акіта-іну на прізвисько Зої не виходить вдень на вулицю без сонцезахисних окулярів. Ні, собака не хоче бути наймоднішою серед своїх побратимів і не намагається виділитися серед інших. У всьому винна рідкісна хвороба, яка змушує Зої ховати очі від сонячного світла. Через свою недугу собака опинилася у притулку для безхатніх тварин, тому що господар не зміг приділяти їй належну увагу і займатися лікуванням улюблениці, оскільки як сам потрапив до лікарні.

Щойно Зої потрапила до притулку, відразу ж зачарувала працівників. Через те, що собака ходить в окулярах, наче модна дівчина, співробітники обдарували її підвищеною увагою, пестощами і турботою. Вона миттєво стала місцевою знаменитістю, а її зовнішній вигляд викликає окремі теми для дискусій серед людей. Одним словом, акіта-іну завоювала серця всіх.

Господиня притулку, Трейсі Лайстра, розповіла, що Зої, попри свою популярність, на зіркову хворобу не страждає. За словами жінки, собака відразу ж знайшла спільну мову з іншими тваринами, які мешкають у притулку, а це буває вкрай рідко. Зазвичай новеньким потрібен час на адаптацію і на те, щоб знайти нових друзів, але в даному випадку у цьому не було потреби.

Зої освоїлася серед інших собак, включаючи цуценят, і впоралася з цим просто чудово.

Також жінка розповіла трохи про захворювання собаки, через яке та має ходити в окулярах. Трейсі зазначила, що, якщо Зої вийде на вулицю без свого аксесуара, то може залишитися сліпою. Це пов’язано з тим, що у собаки увеодерматологічний синдром (за цієї хвороби у собак сітківка в очах відшаровується, в результаті чого яскраве світло може призвести до сліпоти), а ще у дівчинки проблеми із сальними залозами, тому шерсть у тварини у певних місцях випадає.

Однак керівництво притулку не збирається ставити хрест на Зої, а вірить, що собаку одного разу заберуть до нового будинку. Більше того, Трейсі каже, що вона готова забезпечити її необхідними ліками на все життя, тож бажаючих забрати собачку до себе дуже багато. Але не все так просто, адже з такою твариною впорається не кожен.

“Ми розуміємо, що для Зої потрібна особлива людина, і так само особливе зобов’язання. Зої дуже любляча собака, хоча у неї багато проблем зі здоров’ям. Ми сподіваємося, що є родина, яка зможе присвятити себе тому, щоб дати їй життя, на яке вона заслуговує.”

zakarpatpost.net