Чому закарпатська журналістика перетворилася на американський секонд-хенд

Інтернет – це великий смітник, куди кожен скидає все, що хоче

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Знайти в мережі якісні матеріали та достовірну інформацію складно, бо їх там насправді дуже мало. У закарпатському Інтернеті ніби і сайтів багато, і в той же час ексклюзивна, цікава інформація практично відсутня.

Газета «Неділя Закарпатські новини» намагалася з’ясувати причини – чому так відбувається.

Чому більшість закарпатських сайтів нецікаві

Загалом що таке Інтернет? Це – великий смітник, куди кожен скидає все, що хоче. Там багато вимислів, багато фейків та замовних матеріалів.

А закарпатські журналісти все частіше стають своєрідними цитатниками – чіпляються за фразу чиновника і обсмоктують його слова. Кожен по-своєму, звісно, адже більшість медіа-ресурсів належать політикам і тексти з’являються в тому руслі, у якому хоче того власник. Через це багато сайтів стали просто нецікавими.

Утім тут слід віддати належне прес-службам. Наприклад, інформаційний відділ Ужгородської міської ради та Закарпатської ОДА завалюють журналістів прес-релізами. Вони дійсно багато пишуть, щоправда, більшість із цього не цікаве читачам і не користується попитом, тому сайти, які поважають користувачів, шліфують інформацію, подають не все з того, що надіслали, або доповнюють новини  власними інформаційними повідомленнями.

Утім більшість сайтів уже ж просто на 90 відсотків заповнюють стрічку саме прес-релізами, бо це і швидко, і просто, і робити багато не потрібно.

Аби написати авторський матеріал, потрібно потрудитись, пошукати щось цікаве, витратити трохи часу.

І тут на допомогу приходять передруки.

Якщо zakarpatpost.net ставить ексклюзивну новину, її вже через 5-7 хвилин підхоплюють інші сайти. Часто багато хто з них навіть не вказує, звідки її взято, видаючи тексти за власні, не поважаючи роботу колег.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу – із 11 жовтня.

zakarpatpost.net