Чому часто їсти суші небезпечно для здоров’я

Суші непомітно увійшли в наше життя і багато хто вже не уявляють святкове застілля або недільний похід у ресторан без цієї страви. Але її не можна зарахувати до правильного харчування. У деяких випадках страва японської кухні може серйозно зашкодити організму.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Ось найпоширеніші причини, з яких краще обмежити вживання суші, пише Укрінформ.

Низькоякісна риба. Щоб повноцінно харчуватися, потрібно окрім усього іншого їсти й рибу. Проте, максимальну користь може принести тільки риба, яка виросла у вільних водах, а ту, що ми купуємо у супермаркетах і з якої роблять страви у ресторанах, вирощують у неприродному для риби середовищі. Тож вона має низьку якість, оскільки їй дають комбікорм для прискорення росту і різні антибіотики. Для приготування суші, найчастіше береться найдешевша риба, оскільки споживач вже не зможе перевірити, яка саме риба була використана кухарем.

Бактерії. Норвезькі вчені провели дослідження, і в більш ніж 70 відсотках оброблених зразків риби, яку використовують у суші, виявили небезпечні для здоров’я бактерії. Основна причина такого показника – порушення температури, в якій зберігається риба під час транспортування.

Ртуть. У більшій частині риби відбувається накопичення ртуті. Тому у людей, які часто вживають суші, може статися підвищення рівня ртуті в організмі, що у підсумку спровокує низку захворювань, у тому числі смертельних. Найбільш небезпечні види риби – тунець, скумбрія й акула.

Високий вміст натрію. Суші прийнято приправляти різними соусами. Найбільш популярним серед них є соєвий соус. Однак у ньому присутня велика кількість натрію, що провокує підвищення артеріального тиску, і збільшує ризик серцевого нападу.

Крім того рис містить у собі рафіновані вуглеводи, які порушують роботу печінки і можуть спровокувати алергічну реакцію.

Васабі. Любителі гострого, вважають за краще їсти суші не із соєвим соусом, а з васабі. І хоча він вважається протизапальним і антибактеріальним інгредієнтом, у більшості ресторанів подають його підробку, оскільки справжній васабі дуже дорогий. У штучний васабі завжди додають барвники, що явно шкодить здоров’ю.

zakarpatpost.net