Собака підказав, що хоче в туалет і осоромив господаря

Собаки таки справді уміють дивувати людей. У кожної – свої звички, розшифровувати які доводиться їхнім господарям, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Наш Чарлі дуже чемний. Має у туалеті власний лоточок. Завжди проситься в туалет. Але, якщо випадково він зачинений, має звичку носити взуття. Все, що йому попадається під лапи: капці, зимові чоботи, черевики. Ми вже знаємо, що цей сигнал означає. І між нами ніби вже така собача домовленість існує.

Але якось ми були на дні народження друзів. Повернулися додому дуже пізно. На свято дуже поспішали. Необачно зачинили туалет. Коли прийшли додому, там на нас чекала просто неймовірно картина. Наш Чарлі скавчав.  Біля нашого ліжка були цілі купи черевиків. Просто якась взуттєва фабрика. Можна було тільки уявити, як пес за цей час  хвилювався.

Але це ще нічого.  Якось я з ним гуляла на вулиці. І мені треба було забігти в один магазин. Вирішила взяти собаку із собою. Почала приміряти сукні – за тиждень мала іти на весілля подруги.

Поки займалася приміркою, уже година непомітно минула. Захопилася я цим заняттям так, що про собаку майже забула. Але раптом почула крик продавчині. Ні, не з цього відділу, а із сусіднього.  Продавчиня кричала – на весь магазин:

– Чий пес? Заберіть його звідси і негайно!

Я озирнулася – і ледь не впала зі страху. Чарлі зносив докупи усе взуття. І ця купа була вже неабияких розмірів. Таким чином він просився у туалет. Але ж про цю його звичку знала тільки я.

Я неабияк осоромилася. Миттєво вилетіла з Чарлі з магазину. Він одразу ж зробив свої справи під деревом. А потім винувато дивився на мене. Наче хотів сказати: «Вибач, що тебе підставив…»

Марія ГАНЧИН, газета «ПОРАДИ», ексклюзивно для zakarpatpost.net