У Японії створили протез хвоста для пенсіонерів

Розробники пояснили, що машина покликана допомагати людям тримати рівновагу.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Команда розробників з Японії розробила штучний хвіст, який повинен допомогти людям похилого віку тримати рівновагу і ходити з прямою спиною. Студенти і дослідники Університету Кеіо назвали свій пристрій Arque. Робот-хвіст один метр завдовжки і він майже точно повторює рухи хвоста тварин. Один з авторів пристрою Юнічі Набешіма прикріпив пристрій за допомогою спеціального пояса до свого попереку, щоб продемонструвати, як він працює, пише УНІАН.

“Хвіст підтримує рівновагу, мов маятник”, – пояснив він Newsweek. “Коли людина схиляє своє тіло в один бік, хвіст рухається в протилежний”, – додав японський розробник.

Видання додає, що Японія серед лідерів промислового світу у вимірі тривалості життя. Населення країни старіє. І вчені шукають способи, як підтримати громадян у активному і прямоходячому стані. Інколи вихід шукають в технологічних розробках. Отже ось, як працює кібер-хвіст. Він використовує скомпресоване повітря, щоб рухати чотирма штучними м’язами у восьми різних напрямках.

zakarpatpost.net