Москаль: Як я поїхав 22 квітня із Закарпаття, так туди і не повертався

На сайті Главред відбувся чат із політиком, колишнім головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем. Звільнившись з посади голови Закарпатської ОДА, Москаль брав участь у парламентських виборах як самовисуванець, балотувався по 106-му окрузі на Луганщині, але програв.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Поки що Геннадій Геннадійович повернувся додому у Чернівці – відпочиває після п’яти років без відпусток. Розповідає, що найкращий відпочинок для нього – кататися по горах на квадроциклі або гірському велосипеді, інколи долаючи по 300 кілометрів за день.

Але додає, що без роботи довго сидіти не буде – впевнений, що швидко її знайде, або вона його. Подаємо зі скороченнями стенограму чату із Геннадієм Москалем.

– Чому ви вийшли з БПП і пішли з посади голови Закарпатської ОДА?

– Заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА я написав одразу після президентських виборів, чого і вимагає Конституція. Не знаю, чому голови обласних держадміністрацій в інших областях досі сидять, тримаючись за свої крісла. Адже в Конституції чітко зазначено, що голова ОДА призначається на період повноважень президента України і складає свої повноваження перед новообраним президентом. Щоправда, не вказано, з якої саме дати вести відлік – з дня інавгурації чи з дня оголошення ЦВК результатів. Коли екзит-поли в день голосування показали результат другого туру виборів – 73% голосів за Зеленського, я через день подав заяву. У вівторок я всі документи відправив до Адміністрації президента, Кабміну та написав, що йду у відпустку. І як я поїхав 22 квітня із Закарпаття, так туди і не повертався.

Повний  текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net