Наркоманка, на якій майже всі вже поставили хрест, зробила неможливе

Життям Каролайн Бест колись керувала її пристрасть до героїну та креку. 15 років поспіль вона регулярно потрапляла до в’язниці за крадіжки, яки вона скоювала заради чергової дози.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Рік тому лікарі повідомили 36-річній жінці, що їй залишилося жити не більше року після того, як вони встановили, що її залежність стала причиною серйозних проблем із серцем, а наркотики так виснажили її організм, що вона не перенесе необхідної операції.

Доброзичливий офіцер Стюарт Тугуд з поліції Західного Мідленда (Британія) поставився до жінки зі співчуттям та запропоував їй пройти програму реабілітації, на що вона погодилася. Після року інтенсивної реабілітації зовнішній вигляд Керолайн повністю змінився завдяки відмові від вбивчої звички. Її проблем із серцем також не стало. Зараз Керолайн допомагає іншим бідолагам позбутись своїх згубних звичок. Вона каже: «Завдяки Стюарту Тугуду зараз я є продуктивним членом суспільства, і я вдячна йому за те, що він допоміг мені зробити те, на що я не була здатна самотужки.

Я – живий доказ того, що наркозалежні можуть одужати».

Стюарт Тугуд додає: «Наша програма реабілітації поки що успішно провела роботу з дев’ятьма правопорушниками.

З п’ятьох людей, хто вже пройшов повну програму, один отримав роботу у місцевому магазині мережі господарських товарів, а двоє влаштувалися волонтерами та займаються благодійною діяльністю. Ще двоє людей допомагають нам у центрі реабілітації – одна людина офііційно працевлаштована, а друга ще проходить практику.

Решта (четверо) ще лікуються та показують обнадійливі результати.  Також ми маємо на прикметі декількох людей, яких ми будемо готові прийняти на реабілітацію, як тільки нинішя четвірка пройде повний курс.

Наша робота призвела до відчутного скорочення крадіжок у Бірмінгемі та навколишній місцевості, що пішло на користь як потенційним жертвам, так і колишнім злочинцям. Отже, проведена робота була не даремною».

zakarpatpost.net