На Закарпатті – сезон айви. Чим корисне несправжнє яблуко

На Закарпатті зараз триває сезон збору врожаю. Щедра земля вродила рясно і наші земляки зараз збирають айву.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Цей продукт дуже корисний вітамінами і ним зцілюють багато захворювань.

Дуже багато істориків вважають, що саме айва і є тим самим райським яблуком, яким Єва пригощала Адама. Насправді це можливо, бо айва росте вже більше 400 тисяч років.

Багата грецька міфологія теж айву не обійшла увагою – вважається, що Паріс дарував на знак вдячності айву Афродіті, тому так часто зустрічаються її статуї і зображення з айвою в руці.

Айва, користь якої для здоров’я людини просто безсумнівна, відмінно зберігається в поліетиленовому пакеті в замороженому вигляді.

Зазвичай такі плоди добре підходять для приготування желе, але в нього набагато менше корисних кислот, ніж у стиглої айви.

Айва позитивно впливає на організм при діареї і шлунково-кишкових захворюваннях. Народними цілителями давно встановлено, що вживання плодів айви і відвару з них дуже добре впливає на діяльність травного тракту.

При захворюваннях печінки корисно їсти варені плоди айви. Цей же засіб допоможе і від блювоти.

Щоб поліпшити апетит, можна прийняти відвар із сушених плодів айви.

Їсти свіжі плоди і пити сік корисно при недокрів’ї, захворюваннях серцево-судинної системи. Також це хороший сечогінний засіб.

zakarpatpost.net