Бондаренко: Щодо аеропорту – це моя принципова позиція, на Закарпатті він потрібен саме в Мукачеві

За представленням голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка мала нагоду спостерігати уся країна — воно відбулося під час скандальної наради президента Зеленського на Закарпатській митниці. Тож саме на пафосі про боротьбу з контрабандою (старе-добре гасло усіх закарпатських губернаторів) Ігор Бондаренко розпочав головування в Закарпатській ОДА. Наразі ця боротьба вилилася у те, що за три місяці сума надходжень від перевиконання показників роботи Закарпатської митниці ДФС зросла до 700 млн грн – як наслідок, два тижні тому підприємці два дні блокували МП “Тиса”, відмовляючись розмитнювати свій товар. Але це, наголошує голова Закарпатської ОДА Бондаренко, лише частина роботи, яку, втім, згортати не збираються.

У розмові з кореспондентом Укрінформу він також розказав, який поступ є у розв’язанні скандальних питань щодо ВЕС на Боржаві та курорту “Свидовець”; а ще – про те, як нарізалися ОТГ у Перспективному плані формування громад, аби не підігрувати бажанням окремих політиків створити угорський Притисянський округ. Говорили також про скандали у місцевому політикумі, про те, які посадовці викликають у нового голови бажання звільнити їх із займаних посад та про те, чи вистачає чиновникові політичного досвіду, аби мирно пити каву з “важковаговиками” закарпатського політикуму.

Словом, усе, що ви хотіли дізнатися про Ігоря Бондаренка — у його першому інтерв’ю на посаді голови ОДА, яке чиновник дав Укрінформу.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

– Ви зробили заяву про аеропорт, про те, що на перспективу його потрібно будувати в Мукачеві таки, а не відновлювати Ужгородський — от тоді й закиди почалися.

Щодо аеропорту – це моя принципова позиція, на Закарпатті він потрібен саме в Мукачеві

– Ну це ж очевидно – щодо аеропорту! Тут, в Ужгороді, ми зачіпаємо аеропростір Словаччини, ця проблема постійно буде. У Мукачеві є початкова інфраструктура, там було військове летовище, нема кордону і чужого повітряного простору, географічно Мукачево – на стику всіх напрямків. Воно за всіма параметрами краще підходить для летовища, ніж Ужгород. А крім того, в Мукачеві для аеропорту є 300 га землі. Де ви ще зараз на Закарпатті знайдете таку площу? Щодо аеропорту — це моя принципова позиція, на Закарпатті він потрібен саме в Мукачеві.