Оранжева кров зцілює навіть безнадійних

Знижує високий тиск, виганяє камені з нирок, очищає печінку…

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

І все це – гарбузовий сік

Гарбуз – один з тих продуктів, якому не приділено належної уваги. А дарма, адже гарбуз містить речовини, які дуже корисні для організму, особливо восени і взимку, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

При проведенні аналізу крові слід звернути увагу на такі важливі показники, як рівень цукру, холестерин, сечовина і тригліцериди. Коли параметри перевищують рівень небезпеки, це означає, що ваше здоров’я відчуває проблеми. Отже, що б ви робили, коли ці параметри перевищують допустимі межі?

Перш ніж приймати будь-які ліки, я рекомендую простий натуральний засіб для зниження рівня холестерину, цукру в крові і підтримки здорового рівня ліпідів і тригліцеридів. Для нього і знадобится гарбуз. Очистіть його, розріжте на дрібні шматочки і покладіть в блендер. Додайте трохи води і добре збийте. Такий сік слід пити щоранку протягом 30 днів. Напій щоразу потрібно готувати свіжий і не зберігати в холодильнику. Зазначу, що гарбузовий сік містить вітаміни B1, B2, B6, D, C і бета-каротин, він багатий клітковиною і мінералами, такими, як калій, залізо, кальцій, мідь і цинк.

Також гарбузовий сік містить багато фітоестрогенів (жіночих гормонів), які запобігають високому тиску. Крім того, насіння гарбуза містить більше рослинних жирних кислот, так званих фіто-стеролів, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину. Також гарбузове насіння в раціоні  допоможе знизити систолічний та діастолічний артеріальний тиск всього за кілька днів.

А в разі невеликих каменів в нирках пацієнту не знадобиться медикаментозне лікування, якщо він випиватиме стакан гарбузового соку щодня, поки камінці не вийдуть. Сік також допомагає виводити токсини з нирок, допомагаючи ниркам залишатися здоровими.

Ваша печінка також буде захищена, якщо ви будете пити по 1/2 склянки гарбузового соку 3 рази в день.

Гарбузовий сік допомагає артеріям залишатися еластичними, що знижує ризик серцевого нападу та інсульту. Люди із захворюваннями серця повинні регулярно пити гарбузовий сік, щоб поліпшити свій стан.

Варто зазначити, що насіння гарбуза містить велику кількість клітковини, яка виводить токсини з шлунково-кишкового тракту і запобігає запорам. Гарбузовий сік може вилікувати виразку шлунка, дванадцятипалої кишки і інші інфекції в кишечнику. Крім того, клітковина допомагає протриматися довше ситим і знижує апетит.

Оскільки гарбуз багатий вітаміном А, то сік гарбуза потрібно вживати регулярно.

До того ж гарбуз підійде кожній людині, у нього немає протипоказань.

Здоров’я вам і успіхів!

З повагою, М.Клименко, постійна читачка газети «ПОРАДИ»

zakarpatpost.net