В Ужгороді жінка-безхатько живе під шматком лінолеуму

Як виживають закарпатські безхатьки

Свої безхатьки є в кожному місті. В Ужгороді також. Їх декілька, але найбільше увагу привертає одна жінка. Серед безпритульних жінок небагато, але в кожної – це велика особиста трагедія. У якусь мить вони не змогли впоратись із труднощами, зламались, перестали вірити у власні сили, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Повернутися до повно­цінного життя після того як людина опинилась один на один із труднощами, втратила дах над головою, почала випивати, їсть що доведеться і коли доведеться, дуже важко. І у всьому світі таких одиниці. Тож і не дивно, що безхатьки затягуються у вир свого злиден­ного існування і просто живуть, аби не померти.

Виживає і наша знайома, яка оселилась на Студентській набережній.

Вперше інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» побачив її ще у квітні. Тоді вона оселилася за метрів 30 від студентських гуртожитків разом з якимсь чоловіком. Вони наносили собі туди якісь ковдри, якими укривалися, бо було досить прохолодно. У купі різного мотлоху можна було побачити серед розстеленого на траві простирадла ковдр, колготки, подушку, сумку, плащ і ще якісь речі, кілька одіял, пляшки з-під води, кружку, пакети, скляну банку, щітку для одягу, а також – палицю. Жили вони там недовго, бо кущі зрізали, тож безпритульні залишились без укриття.  По собі залишили купу різного непотребу, який теж поступово зник – чи то вони перетягнули речі в інше місце, чи їх хтось прибрав – невідомо.

Але влітку жінка з’явилася знову. Щоправда, була одна. Її нерідко можна було помі­­тити на траві на тій же набережній. Вона іноді спала вдень у затінку дерев, облю­­бувала собі знамениту липову алею, адже там почувалася більш захищеною, хоча б від дощу.

На ніч вона кудись зникла. Влітку заночувати можна абиде, тож подиву це не викликало. Можливо, вона мала нічліг десь неподалік, а можливо у Боздоському парку. Там у заростях завжди можна заховатися від допитливих поглядів.

Повний текст читайте тільки у газеті  «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 жовтня.

zakarpatpost.net