Як за допомогою закарпатських ягід зцілити головний біль

У чому глід не поступиться шипшині? І чому ця рослина – універсальний серцевий засіб? Про це газеті «Поради ЗДОРОВ’Я» розповіла Оксана Переста, котра нерідко використовує цілющу силу рослин для лікування своїх домочадців.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Як відомо, існують понад три сотні видів глоду. У лікувальних цілях використовують квіти, листя, коріння і плоди, які збирають повністю дозрілими.

– Ягоди і квіти глоду – універсальний серцевий засіб, оскільки вони тонізують міокард, нормалізують обмін речовин, покращують коронарний кровообіг і сприяють економній витраті кисню. Глід знижує артеріальний тиск і усуває симптоми аритмії, – говорить Оксана Переста. – Крім того, глід розширює судини головного мозку, знижує проникність і ламкість судинних стінок, нормалізує показники крові та її згортання. Вживання глоду зменшує головні болі, шум у вухах і запаморочення. У поєднанні з малиною глід добре знижує рівень холестерину в крові і покращує загальне самопочуття в період хвороб.

У глоді містяться необхідні людині органічні кислоти, жирні та ефірні олії, а також вітаміни групи В, А і С. Крім того, в плодах багато каротину, калію і кальцію.

– При недостатності кровообігу в літньому віці, атеросклерозі, стенокардії, неврозах, безсонні, підвищеній функції щитовидної залози і шкірних алергічних захворюваннях глід застосовують тривало і регулярно. Рекомендую 1,5 столових ложки сухих плодів або 2 столових ложки свіжих плодів покласти в термос і залити половиною літра гарячої води. Це добова доза, якої необхідно строго дотримуватися, інакше може статися різке зниження артеріального тиску! – наголошує наша співрозмовниця. – Дати настоятися ягодам 2 години. Приймати по 100 мл 4 рази на день перед основними прийомами їжі – за 20 хвилин до їжі і на ніч.

zakarpatpost.net