Москаль про сепаратистські настрої на Закарпатті

На сайті Главред відбувся чат із політиком, колишнім головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем. Звільнившись з посади голови Закарпатської ОДА, Москаль брав участь у парламентських виборах як самовисуванець, балотувався по 106-му окрузі на Луганщині, але програв.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Поки що Геннадій Геннадійович повернувся додому у Чернівці – відпочиває після п’яти років без відпусток. Розповідає, що найкращий відпочинок для нього – кататися по горах на квадроциклі або гірському велосипеді, інколи долаючи по 300 кілометрів за день.

Але додає, що без роботи довго сидіти не буде – впевнений, що швидко її знайде, або вона його. Подаємо зі скороченнями стенограму чату із Геннадієм Москалем.

– Чи може Закарпаття повторити долю Криму та Донбасу й спробувати піти «у вільне плавання»? Чи наявні сепаратистські настрої на Закарпатті?

– Настрої жителів Закарпаття мають певні відмінності від настроїв, які є у жителів Львівської та Івано-Франківської областей. У чому полягають відмінності… А в чому полягає причина, чому, як по команді, всі телеканали дружно поїхали на Закарпаття знімати сюжети про те, які погані угорці? Хіба ці 150 тисяч угорців роблять погоду в Україні? Явно ці всі журналісти їхали за гроші ФСБ РФ, бо не могла ця тема стати актуальною спонтанно, не могла вона зацікавити всіх і одразу. Російські спецслужби добре закріпилися в Україні, в тому числі у ЗМІ. Розповіді про сепаратизм на Закарпатті – вся ця історія вигадана в Москві. Нічого подібного на Закарпатті насправді немає. Там всі люди зв’язані між собою кров’ю, тому ніякого сепаратизму там нема і бути не може.

Повний  текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net