Закарпатка вирощує полосатих, як зебра і чорних, як вугілля

Полосаті, як зебра, і чорні, як вугілля: мукачівка вирощує екзотичні помідори

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Мешканка Мукачева вирощує помідори, на які збігаються подивитися всі знайомі. Гілки усипані глянцево-чорними і смугастими плодами. Барвистий урожай Наталія Медвідь отримує з американського насіння, яке замовляє по Інтернету. Йдучи в декрет, Наталія переїхала з комфортної квартири на дачу до свекрів, де з головою занурилася в аматорське городництво, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

Експерименти з вирощування заморських помідорів бухгалтер за освітою розпочала минулого року.

– Я давно стежу за кількома городниками, які вирощують незвичні овочі. Своїми успіхами і невдачами вони ділиться у Фейсбуці. Вирішила спробувати, замовила в одного з них насіння, – розповіла Наталія.

Перший же урожай у господині виявився багатим. До осені вона зібрала з кущів чорні, як вугілля, плоди і здивувала всіх знайомих. Крім чорних помідорів Анастасія вирощує і інші незвичайні сорти.

«У мене є помідори-зебри – жовті в чорну смужку. Є зелені, що не достигають, так і залишаються з зеленою м’якоттю: вони дуже красиві в розрізі і дуже смачні. Є помідори, схожі на персики – чорні з червоною попкою і пухнастою шкіркою. Дуже солодкі, з фруктовим присмаком. Сорт називається «Блакитна сойка», тому що у них листочки блакитного кольору, – захоплено розповідає про городні справи жінка.

Наталія зауважує: іноземні сорти, які вона вирощує у відкритому ґрунті, невибагливі. «Догляд за ними такий же, як за звичайними помідорами. Я рослини підв’язую, пасинкую і прищипую, тому що вони високорослі. Якщо їх ростити в теплиці і формувати по нитці, вони досягнуть двох метрів», – зауважує жінка.

Молода мама вирощує екзотику для себе. Її мрія – зайнятися городництвом професійно.

zakarpatpost.net