Закарпатка про Норвегію: На вікнах занавісок немає, немає воріт, ніякої огорожі

Норвегія – країна людей, яких визнано найщасливішими у світі, та казкових тролів. Норвезькі морські затоки, які називають фйордами, приваблюють туристів із усіх континентів. Хоча самі норвежці завжди їдуть відпочивати у чужі країни. На висоті 700 м над озером там знаходиться славнозвісна скеля Язик Троля, яка вважається одним з найпотужніших місць сили на землі.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

І все це бачила закарпатська спортсменка та екстремалка  Мирослава Беца. Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з нею про найцікавіші куточки Норвегії, життя у цій Скандинавській країні, ціни та враження від поїздки.

– Як там у плані озеленення?

– Міста з квітами. Озеленення дуже гарне. Трава у серпні яскраво-зелена, як у нас у травні. Все поливають. Норвежці дуже бережно ставляться до природи. Там не можна побачити сміття на дорозі, при дорозі чи в парку, в лісі, в заповіднику. Ніде немає жодного папірця. Культура на вищому рівні. Варто повчитись у них, як дотримуватися чистоти, як любити природу, любити своє. У них будинки простенькі. Немає великих будівель, багатоповерхових замків, як на Закарпатті. Усе просто. На вікнах занавісок немає, немає воріт, ніякої огорожі. Будинок за будинком розташовані поруч. На вулицях стоять велосипеди, самокати, електросамокати. Їх ніхто не краде, не розбирає на деталі. Катаються там і молоді, і старі. Також там надзвичайно розвинений біг, бігають і дорослі, і діти, і люди старшого віку. Біжать у будь-яку погоду. Нікого не спиняє дощ, там це – нормальне явище. Всі бігають за розкладом. Відмазок немає ні для кого.

Повний  текст читайте тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net