Як кизиловий кисіль зцілює дитячі шлунки та піднімає чоловічу потенцію

Чому кизил – чоловіча ягода?

У садах вже дозріли довгоочікувані ягоди кизилу, які можуть стати справжнім порятунком від багатьох недуг. Червоні ягоди сприяють зниженню рівня цукру в крові, зміцнюють судини, посилюють імунітет, а також допомагають при загостреннях геморою, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Для зміцнення імунітету. Завдяки високому вмісту вітаміну С кизил підвищує захисні функції організму. Щоб залишатися завжди у формі, слід впродовж 10 днів з’їдати по півсклянки ягід в день.

Тим, хто хоче схуднути, також варто звернути увагу на плоди кизилу – пектини, що містяться в ягодах, сприяють виведенню щавлевої і сечової кислоти з організму.

Кизил просто незамінний для тих, хто страждає від проблем з травною системою. Щоб налагодити роботу шлунка і кишечника, досить перед кожним прийомом їжі (за 1-2 години) з’їдати по 10-12 ягід кизилу. А при проносах дітям радять давати кизиловий кисіль, який варять з розрахунку: 3 ст. ложки розмочених або свіжих плодів на 200 мл води. Приймають по 70 г 3 рази в день до їжі.

При цукровому діабеті корисним буде кизиловий сік. Лікування ним слід починати з вживання 50 мл за півгодини до прийому їжі. Поступово потрібно збільшувати кількість випитого соку до 200 мл.

При загостреннях геморою слід вживати ягоди кизилу разом з кісточками. Справа в тому, що кісточки кизилу на 34% складаються з рослинних олій, які володіють бактерицидним і протизапальним ефектом. Вони сприяють зменшенню набряку, зниженню больових відчуттів і зникненню почервоніння гемороїдальних вузлів. Найпростіший спосіб лікування – з’їдати впродовж 5-7 днів по 15 ягід в день разом з кісточками.

Однак найголовніша властивість кизилу в тому, що він має здатність подовжувати життя. Шайтанова ягода, як ще називають кизил, здобула таку славу ще й тому, що на Сході вважають: чай або компот з неї підвищують потенцію, тому їх п’ють безпосередньо перед приємним процесом.

zakarpatpost.net