В УжНУ – через дифтерію ввели карантин! У області використвали всі 8 доз сироватки. Більше немає!

На трьох факультетах Ужгородського національного університету, де навчаються дві тисячі студентів, починаючи з середи, 23 жовтня, запровадили десятиденний карантин.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

“Це є скасоване навчання і теоретичне навчання і також проведення практичних занять у лікарнях та інших медичних закладах нашого міста”, – каже проректорка Ужгородського національного університету Мирослава Лендьєл, пише Закарпаття онлайн.

Як повідомив директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк, у середу чотирьом із 15 пацієнтів, у яких виявлено дифтерію, вже введено весь запас лікувальної сироватки – 8 ампул із 8 наявних в області (мінімальна доза – по дві ампули кожному).

Як поінформували в Міністерстві охорони здоров’я України, “станом на 1 жовтня 2019 року в Україні є більше 190 флаконів сироватки від дифтерії, які надані в якості гуманітарної допомоги ВООЗ і розподілені в усі області”.

“Закарпаття звертається до МОЗ та інших областей з проханням зробити перерозподіл цих життєвонеобхідних для лікування дифтерії медикаментів. На жаль, в Україні цей препарат не закуповувся декілька років. Остання поставка в регіони відбулася завдяки гуманітарній допомозі з Індії.

В аптечних закладх антидифтерійна сироватка теж відсутня. Донедавна в Україну вона поставлялась з Росії. Як зауважив Михайло Поляк, у найближчих сусідів – в Польщі орієнтовна вартість дифтерійної сироватки сягає 18 тис. грн за ампулу. Однак, оскільки ці ліки не зарестровані в Україні, закуповувати і ввозити їх, згідно з чиним законодавством, не можна”, – інформує Закарпатський обласний Центр здоров’я.

zakarpatpost.net