Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини» від 25 жовтня 2019 року

Нічний Ужгород може стати ще кращим

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

В Ужгороді протягом останнього року сталися суттєві зміни у плані освітлення та оновлення. Уже крім підсвічених мостів маємо просто казкову у сутінках Петефі. Там встановлено нові ліхтарні стовпи, підсвічено фасади будівель.

Стало відомо, чому закарпатську бабу після смерті похоронять на трьох кладовищах

Кой умру, та покладіт ми на груб замість хреста цігаретлик, оби всі знали, што я дуже курити любив!

Приходить баба з хліва, а дід стоїть на сходах і курить.

Любителька екстриму спить у наметах, звисаючих зі скель

Більшість людей, опинившись на великій висоті, можуть відчути страх або легке запаморочення, але це не стосується Фібі Сміт із Сноудонії (Уельс), яка любить спати в палатках, підвішених високо над землею.

Чоловіка, якого викрали в дитинстві, знайшли за допомогою технології зі старювання обличчя

Чоловік, якого було викрадено у дитинстві, возз’єднався зі своєю сім’єю через 18 років, коли поліції вдалося віднайти його за допомогою програми зістарювання для обличчя.

Закарпатський Мартін зовсім «зпсився» і почав їсти собачу їжу

Я дуже люблю котів. У мене вони були з дитинства. А зараз уже 5 років у нас живе рудий пухнастий бешкетник Мартін. Він зовсім не такий, як інші кішки. Ні, він нявчить, лащиться, любить пити молоко, паскудити в мої кімнатні капці, але є в ньому щось таке… собаче, що пояснити моя логіка не може і що зовсім не вкладається в голову.

Вбивця і ґвалтівник 12-річної дитини напав на сусідку і почав її душити

Чоловік вийшов на волю достроково і взявся за старе

Раніше судимий за вбивство та зґвалтування 12-річної дівчинки вийшов достроково на волю завдяки «закону Савченко» і мало не вбив свою сусідку, 24-річну жінку. При цьому намагався її зґвалтувати.

Закарпатка зачепила хлопця плечем, у відповідь він розбив їй обличчя та вибив зуб

Після нанесених травм вона  протягом тривалого часу змушена була лікуватися

Дивує і шокує поведінка молодих закарпатців. Ніякої поваги до дівчини та жінки з їхнього боку немає. Багато хто нещадно лупцює дружин і при цьому відчуває повну безкарність. Дещо в цьому винні самі ж жінки, бо на судах вони самі просять виправдати своїх катів. У дечому винна і правоохоронна система, бо до тих, хто вчиняє домашнє насилля, застосовуються надто лояльні міри покарання. Майже ніхто не отримує реальні строки позбавлення волі.

Напав у центрі міста на жінку… і ніхто не заступився

Це сталося серед білого дня у людному місці

Подія трапилася ще наприкінці минулого року, але вирок суд виніс лише днями

Жінка поверталася додому з роботи. Було близько 17 години. Вона знаходилася на Майдані Незалежності біля міського фонтану, як раптом на неї хтось напав. Жінка відчула, що хтось підбіг, схопив її обома руками за руку, в якій вона тримала гаманець з двома тисячами євро та п`ятьма тисячами гривень.

Чи були татари на Закарпатті, у якому місті існував податок на вино та чи спалювали відьом біля церкви в Ужгороді

Насправді історія нашого краю не така героїчна, як її зобразили історики, але є нові герої, про яких люди нічого не знають

Продовження. Початок у попередньому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Про минуле Закарпаття зараз точиться багато суперечок. Одні історичні дані спростовуються, інші підтверджуються, а пошуки істини часом взагалі заводять у глухий кут. Розставити крапки над «і» може лише археологія. Її факти незаперечні, лише за їхньою допомогою можна у прямому сенсі слова докопатися до історичної правди. Тому вже кілька років поспіль археологи УжНу разом зі студентами ведуть археологічні розкопки замків області, а в цьому році їм вдалося зробити ряд справжніх відкриттів.

Чому закарпатці люблять ображених, жебраків, песиків і котиків

Закарпатці люблять співати хором

Усі обговорюють скандал із хором Верьовки. Складається враження, що вся наша нація ненавидить «95-й квартал». Великий пост у Фейсбуці присвятив цьому питанню Народний артист України Анатолій Матвійчук. Багато відомих людей висловилися з цього приводу гостро і безкомпромісно. Навіть два міністри змушені були коментувати цей концертний номер. А пародист Іван Гентош написав вірша.

Увесь світ крутиться навколо Закарпаття

Минулий уїкенд черговий раз продемонстрував мені, наскільки тісний цей світ, наскільки міцно пов’язані між собою дві півкулі нашої планети

Коли ужгородські пам’ятники почнуть приваблювати, а не відлякувати людей

Чому чиновники проштовхують застарілі радянські проекти

Страшні витвори «мистецтва» в пам’ять голодомору на Набережній Незалежності з символічною назвою «Свіча пам’яті» та жінка-матрьошка з піднятими догори руками і дитиною, схожою на робота, на Пагорбі Слави як частина Меморіалу загиблим на Сході воїнам…

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 25 жовтня.

zakarpatpost.net