Ви купували кілограм солі за 2438 гривень? А ми таку знайшли

Сіль – природне багатство Закарпаття, у нас її видобували століттями, нею торгували і населення в ній ніколи не мало нестачу.

Але коштувати сіль може, виявляється, чимало.

Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов сіль за шокуючою ціною!

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

У одному з супермаркетів 180-грамову баночку гімалайської солі з Пакистану продають за 439 гривень, а 590-грамову з Італії – за 554 гривні.

Порахуйте тоді, у скільки обійдеться кілограм такої золотої солі.

Однак варто врахувати один нюанс. Гімалайська сіль відрізняється від нашої звичайної.

У складі звичайної кухонної солі – 97-99% одного-єдиного компонента: хлориду натрію. Саме тому в народі її називають «білою смертю» – адже надлишок хлориду натрію тягне за собою серйозні проблеми серцево-судинної системи, дає навантаження на нирки і затримує рідину в організмі. Але насправді натуральний колір кам’яної солі дуже темний, тому її освітлюють штучно, використовуючи хімікати і високу температуру.

Тому її радять замінювати рожевою гімалайською сіллю.

Рожева сіль – найчистіша в світі, вона видобувається тільки вручну і не піддається термічній або хімічній обробці. Єдине в світі її родовище знаходиться в соляних копальнях Кхьюра в Пакистані. Рожевий колір вона отримала від вулканічної магми, яка стікала по горах у морську воду.

Застосування рожевої солі відновлює водно-сольовий обмін і підтримує його баланс, адже вона не затримує рідину в тканинах, як кухонна сіль, і, крім того, містить необхідні електроліти, що перешкоджають зневоднення.

Гімалайська сіль – кращий засіб для очищення організму від шлаків і токсинів. Її розчин ефективно відновлює організм і омолоджує шкіру.

Саме через такі унікальні властивості і ціна в цієї солі така висока.

zakarpatpost.net