Вчені довели, що оптимізм покращує роботу серця і зменшує ризик смерті

Оптимістичний погляд на різні події і речі назвали чимось більшим, ніж просто інструментом, що дозволяє з легкістю долати життєві злети і падіння. Згідно з новими дослідженнями, оптимізм корисний у цілому для здоров’я і для серцево-судинної системи зокрема, пише Укрінформ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Уже кілька десятиліть вчені знають, що існує зв’язок між психологічними факторами й хворобами серця, зазначив доктор Алан Розанські, провідний автор метааналізу про оптимізм, але при цьому спосіб мислення є найбільш прихованою сферою нашого досвіду.

Новий метааналіз вивчив 15 досліджень щодо оптимізму і здоров’я на прикладі даних майже 230 тисяч осіб.

З нього було виявлено, що схильність людини позитивно думати про майбутнє була пов’язана зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань на 35 відсотків і зменшенням ризику смерті.

Доктор Розанські, кардіолог у Mount Sinai St. Luke’s у Нью-Йорку, вважає, що найкращим застосуванням нового дослідження може бути пропозиція лікування песимізму у рамках програм реабілітації серця.

Люди, які нещодавно перенесли серцеві напади, прагнуть жити більш здоровим життям і вносять зміни у спосіб життя. Вони покращують своє харчування, більше займаються фізичними вправами. При тому, що лікування песимізму є новою ідеєю, доктор вважає, що психічне здоров’я у майбутньому має стати частиною схем лікування після серцевого нападу.

За його словами, у більш широкому сенсі песимізм має викликати занепокоєння у лікарів, які, можливо, вже перевіряють наявність більш серйозних психічних розладів у пацієнтів, наприклад, депресії.

Цей стан саме по собі дарує безліч проблем зі здоров’ям і ускладнень, включаючи збільшення ваги, хвороби серця, розлади, пов’язані із вживанням психоактивних речовин, і ризик самогубства. При цьому для лікування депресії є чіткі підходи.

Виходячи з цього, так само, як медицина лікує депресію, можна надавати допомогу і лікувати песимізм на більш ранній стадії, зауважує фахівець.

zakarpatpost.net