У той час як на Закарпатті вбивають рись, у Києві червоникнижних тварин намагаються захистити. ФОТОВИБУХ

Про випадок з убивством рисі ЗакарпатПост писав неодноразово.

У листопаді 2017 року на Рахівщині лісник із сином-депутатом райради жорстоко застрелили у лісі рідкісну тварину і пофотографувалися на радощах із тілом вбитої тварини.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Страшні фото облетіли Інтернет і викликали великий резонанс. Тільки через розголос випадком зайнялись у поліції… але на цьому все заглохло.

Більше того, лісник, який вбивав нещасну тварину, через суд намагається поновитись на роботі, від якої після скандалу його відсторонили. Ймовірно, зараз він навіть там працює. Чому ж за фактом так і не було відкрито кримінальну справу? У Єдиному державному реєстрі судових рішень від 2012 року є всього три справи про незаконне полювання. Одна з них – за фактом на Перечинщині (2019 рік) та дві на Рахівщині (за вбивство кабана ще у 2012 році і вбивство косулі у 2013 році).

Тобто, незважаючи на те, що після розголосу журналістами інформації про страшне вбивство рисі поліція Закарпаття заявила, що «За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 ККУ, незаконне полювання, що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого», до суду справа так і не дійшла!

Але про вбивство люди не забули! У Києві днями відбулася акція проти вбивства рисі. яка на території України живе лише в Карпатах.

Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» також побував на події.

Вчора у самому центрі столиці, на більварі Шевченка представники Всесвітнього фонду захисту природи встановили 3-метрову крижану скульптуру. За словами активістів, наразі в Україні залишилося всього 500 представників них червонокнижних тварин,тож за задумом скульптура мала повністю розтанути. Так організатори вирішили привернути увагу громадськості до зникнення рисі в Україні та проблем захисту природи.

Шкода, що закарпатські шкуродери цього не бачили! А варто було їх на таку подію привезти силоміць!!!

zakarpatpost.net