«У лікарню потрапив через те, що прийомна матір топила мене, занурюючи у тазик з водою»

У справі з катуванням хлопчика в прийомній родині в Ужгороді нарешті винесли вирок

Продовження. Початок у минулому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Про справу з катуванням Миколки, у якому звинуватили його прийомну матір Наталію Карай, знає вся Україна. Жінка всиновила п’ятьох дітей. У 2016 році від неї забрали хлопчика. А через рік вона сама ж повернула до інтернату одну з дівчат.

Найбільше в прийомній родині діставалося Миколці. Дев’ятирічний хлопчик з важкими травмами опинився у лікарні. Медикам сказав, що його били ременем із залізною пряжкою та пластмасовою вішалкою, морили голодом, прив’язували скотчем, катували розпеченою ложкою. В дитини діагностували черепно-мозкову травму, зробили операцію з пересадки шкіри. Волонтер Антоніна Галайда зі сльозами на очах розповідала, що на тілі Миколки не було живого місця.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Про зламану дитячу долю багато писалося, було відзнято не один сюжет. Розгляд судової справи тягнувся роками і лише нещодавно він завершився.

Читачам газети «Неділя Закарпатські новини» буде цікаво дізнатися, що казала на суді Наталія Карай, що говорив Миколка та чим закінчилося ця сумна історія.

«У лікарню потрапив через те, що прийомна матір топила мене, занурюючи у тазик з водою»

А що в суді сказав Миколка? Чи не відмовився від своїх слів?  Чи дійсно він плутає минуле з сучасним? Чи справді травмував себе сам? Або все ж його прийомна мати щось приховала, сказала неправду? Зв’язок із хлопчиком, який зараз живе у Перечинській школі-інтернаті, відбувся у режимі відеоконференції.

Миколка чітко пояснив, що коли мешкав у Наталії, разом із ним там жили його чотири рідні сестри.

«Матір мала чоловіка. У родині мені жилося погано, тому що вона мене била. Я постійно ходив у школу. Мати пила алкоголь, била мене. Била ременем та пластмасовою вішалкою щодня, била по тілу всюди, – сказав він. – Крім мене, била і сестер, кричала, коли била. Чи любила вона мене, не знаю, про це вона не казала. Того дня, коли опинився у лікарні, не пам’ятаю, хто був вдома.  У лікарню потрапив через те, що прийомна матір топила мене, занурюючи у тазик з водою. Також вона била мене ременем і вішалкою. Коли проживав з матір`ю, вона прикладала мені обпечену ложку до підборіддя, зв`язувала руки скетчем».

Однак Миколка підтвердив, що коли проживав у родині, дійсно були випадки, коли він падав у ванній кімнаті та зі сходів.

«Про те, що мене вдома б`ють, вчителям у школі я не розповідав, боявся. Але від побоїв матері на спині та обличчі в мене були рани. Матір обмотувала мене скотчем на стільчику. Коли матір завдала мені рани на спині, водила до лікаря, рани мені чимось змастили.  Коли матір мене сильно побила і коли я потрапив до лікарні, розповідав лікарям про те, хто мене побив. Після лікування повернувся до школи-інтернату. У лікарню мати жодного разу не навідувалася, пробачення за те, що била мене, не просила», – заявив хлопчик.

Також він додав, що не любить Наталію і не хотів би повернутися жити до неї, а такого випадку, що він падав у школі-інтернаті з гаража на голову вниз не було.

«Коли я прийшов жити до нової матері, то з нею проживав її чоловік, який ставився до мене добре. Було таке, що вночі справді змушував робити уроки, писати, кричав на мене. Коли я не слухався, батько бив мене по спині та всюди. Такого, щоб він приходив додому п`яним, не було. Бив мене тверезим.  Коли гамселив, то у мене на спині були рани. Перед тим, як я потрапив у лікарню, вдома мене била матір, а батько у той час був на роботі. Після того, як мати побила мене, ми поїхали у лікарню. Але хто нас віз, не бачив, бо втратив свідомість», – розповів хлопчик.

На запитання чи розмовляли з ним психолог і директор перед допитом з приводу того, що йому потрібно пояснювати у суді, Миколка повідомив, що йому сказали розповісти всю правду.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу – із 11 жовтня.

zakarpatpost.net