Шкіру, що обвисла після схуднення, можна підтягнути.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Якщо ви нарешті скинули кілька зайвих кілограмів, уважно контролюючи свою дієту і регулярно займаючись фізичними вправами, ваша шкіра не встигне швидко адаптуватися до таких змін. Вона може здаватися обвислою. На щастя, наша шкіра є гнучким органом, який ви можете легко відновити за допомогою цих прийомів, інформує Ukr.Media.

Скраб

Відлущування шкіри дозволяє видалити клітини епітелію, що омертвіли, стимулюючи кровообіг. У цьому процесі також стимулюється вироблення нових клітин. Вони почнуть утворювати більш щільну структуру, повернувши красу тілу.

Подбайте про свою шкіру

Використовуйте засоби для догляду за шкірою, які живлять і підтримують її еластичність. Уникайте подразнюючих або висушуючих агентів у їх складі. Бажано змащувати шкіру два рази на день.

Захистіть свою шкіру

Використовуйте засоби для якісного захисту від сонця. Занадто інтенсивний вплив ультрафіолетового випромінювання змушує вашу шкіру старішати швидше і ставати менш еластичною.

Остерігайтеся хлору

Хлор подразнює і висушує шкіру. Бажано уникати контакту з цією речовиною. Також виключіть купання у морі або навіть у басейні. Якщо ви полюбляєте займатися плаванням, то добре помийте шкіру до і після заняття. Використовуйте засоби з оліями, що зволожують шкіру. Це допоможе створити тонкий шар, що захищає вас під час плавання.

Підіть на масаж

Масаж тіла не тільки надає розслаблюючу дію, але і покращує кровообіг. Ваша шкіра стає більш пружною і еластичною після подібних процедур.

Сухий масаж

Сухий масаж — гарний спосіб для стимулювання кровообігу і розгладжування шкіри. Це також відмінний метод, що дозволяє позбутися целюліту. Робіть кругові рухи сухим рушником або спеціальними пристосуваннями щодня, рухаючись завжди у напрямку до свого серця.

Спеціальні тренування

Заняття спортом природно допомагають зробити шкіру більш пружною. Перегляньте свою програму і графік вправ, яким частинам вашого тіла ви хочете приділити більше уваги. Опрацювання області навколо талії і живота вимагає вправ на черевний прес та розтягнення, у той час як сідничні м’язи і м’язи стегон стають більш пружними під час ходьби, їзди на велосипеді або під час плавання протягом години. Короткі щоденні тренування у поєднанні зі здоровими звичками у харчуванні поступово покращують стан навіть в’ялої, обвислої шкіри.

Пийте багато води

Це науково доведено, але не багато людей роблять це. Переконайтеся, що ви випиваєте щонайменше 1,5 літра рідини щодня. Ви можете чергувати воду та інші напої (бажано не фруктові соки або газовані солодкі напої). Підійдуть компоти, кава і чай.

Сходіть до сауни

За високих температур кровоносні судини і пори розширюються до максимуму. Це дозволяє швидше виводити надлишки шкірного жиру та інших забруднень. Вони вимиваються з потом і парою. Пори згодом стискаються під час охолодження. Це стимулює кровообіг у шкірі. Кілька днів, проведених у сауні, нададуть шкірі тонус, роблячи її більш м’якою і гладкою.

Йога

Йога допомагає нарощувати м’язи і стимулює виведення токсинів. Це відмінний спосіб зберегти шкіру пружною і еластичною, а також зробити її гарною.

Стрибайте

Стрибки стимулюють ваш кровотік і лімфатичну систему. Це відіграє важливу роль у видаленні зайвої вологи і виведенні токсинів. Крім того, стрибки забезпечують надходження у шкіру додаткового кисню, що сприяє підвищенню її еластичності. Це можна робити просто під час свого звичайного тренування. Але стрибати на батуті, звичайно, веселіше.

Не паліть

Куріння у будь-якому випадку шкідливе для здоров’я, але воно також звужує кровоносні судини. Ваша шкіра отримує менше крові і, отже, з’являється недолік кисню та поживних речовин. Куріння також розщеплює колаген, еластин і вітамін С. Це усе будівельні матеріали шкіри.

Контрастний душ

Приймайте душ, чергуючи гарячу і холодну воду. Або хоча б закінчуйте водні процедури під холодним струменем, провівши під ним не менше 30 секунд. Це забезпечує найкращу циркуляцію крові. Ваші м’язи і судини скорочуються. Це також стимулює оновлення клітин.

zakarpatpost.net