Бамію, мармодикю і дайкон визнано найкращими у світі народними цілителями

Оскільки скорочення споживання цукру – не єдиний аспект харчування при діабеті, то дієтологи називають кілька інших.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Наприклад, є доступні і надзвичайно корисні при цьому стані продукти – бамія, гіркий гарбуз або момордика, китайська редька (дайкон) і пальчикове просо або рагі, пише Укрінформ.

Така їжа, багата на клітковину, допомагає уповільнити виділення цукру в кров. Більшість з цих плодів входять до складу індійської кухні. Їх вживання допоможе контролювати діабет.

Окра або бамія

Бамія (однорічна трав’яниста рослина роду абельмош родини мальвових, що вирощується  як овочева культура), улюблена в Індії, бо вона не крохмалиста і містить багато волокон. Крім того, до її складу входять антиоксиданти і мінерали, необхідні організму для контролю діабету. Вона також має низький глікемічний індекс, тому її легко перетравлювати. Бамія або окра входить до складу індійської страви бхінді. Це своєрідне рагу з овочів, бамії, рису і спецій.

Китайський гіркий гарбуз корела (момордика)

Момордика має гіркий смак і більшість людей її не їдять. Однак ті, хто її полюбляє, домагаються втрати ваги і регулюють цукор у крові. Цей плід є відмінною їжею для діабетиків, оскільки до його складу входять з’єднання під назвою поліпептид-р або п-інсулін, який імітує гормон інсулін.

Китайська редька дайкон або мулі

Діабетикам корисна також редька дайкон або мулі. Це чудове джерело клітковини і помічник у регуляції цукру в крові. Терту редьку додають до звичайного овочевого салату, готують з неї суп.

Пальчикове просо або рагі

Оскільки рис і пшениця містять багато вуглеводів, діабетикам бажано скоротити їх споживання. Замість них хорошим варіантом може стати рагі, або пальчикове просо. Воно є більш здоровою альтернативою для діабетиків. Наповнене клітковиною, кальцієм і незамінними амінокислотами, просо належить до дуже поживних зернових продуктів.

zakarpatpost.net