Чому Закарпаттю потрібні податкові реформи. Думка спеціаліста

Про це газеті  «Неділя Закарпатські новини» розповіла начальниця управління в Ужгороді ГУДФС у Закарпатській області Марія БАДИДА.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Саму податкову систему у цілому, не так часто й реформували. Змінюються, для прикладу, хіба що розміри ставок, можуть надати якійсь категорії платників або якійсь галузі якісь пільги. Однак це – далеко не реформи.

Зараз практично кожен може користуватися електронним кабінетом. Можна сидіти у кав’ярні і сплачувати податок, чи відпочивати на Канарах і скидувати звітність. Ми вже йдемо навіть до того, що аби отримати ідентифікаційний код, не обов’язково приходити у податкову, це можна зробити через електронний кабінет, подати заявку, а потім лише роздрукувати папірець. Платник все більше відходить від прямого контакту з податковим інспектором. І це – дуже практично. Якби про таке мені хтось сказав ще 10 років тому, я б подумала, що та людина – божевільна. Усе в нашому житті змінюється із кожним днем, тому зараз не дивуюся нічому. Але який би закон не був, завжди знайдуться люди, які придумають, як його обійти… І це не лише у нас, а в цілому у світі. Тому, на мою думку, реформи в податковій системі також потрібні.

zakarpatpost.net