Дифтерія чи ангіна? В Ужгороді госпіталізували ще двох студентів

Управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради повідомило, що на сьогодні в обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають 17 студентів.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

П’ятнадцятьом захворілим проводять антибіотикотерапію, яка триватиме 2 тижні, після чого їх повторно обстежать. Двоє студентів поступили в лікарню вчора, 27 жовтня, – у них висіяли збудник дифтерії і хоча клінічні ознаки недуги не проявлялися, їх госпіталізували для спостереження. Усі захворілі студенти – у задовільному стані, повідомляє пресслужба ужгородської міської ради.

Загалом за останні 4 дні в Ужгороді проти дифтерії щеплено 3 600 осіб. Пункти вакцинації для студентів УжНУ відкриті додатково за адресами: наб. Незалежності, 22, вул. Університетська, 14 та вул. Університетська, 10, працювали без вихідних.

Управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради вчергове наголошує: щоб уберегтися від недуги, потрібно вакцинуватися, особливо тим, хто нещеплений, щеплений із порушення календаря або ж не має щеплення більше 10 років. Вакцинуватися можна безкоштовно у всіх сімейних амбулаторіях, навіть якщо особа не заключила договір із сімейним лікарем. Вакцина, отримана за кошти державного бюджету, може бути розподілена і у приватні клініки, якщо адміністрація такої клініки звернеться в управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net