Закарпатський стоматолог розповів, що робити, якщо в дитини криві зуби

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з лікарем-стоматологом Михайлом ДУМНИЧЕМ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Що робити, якщо в дитини криві зуби. Чи є альтернатива брекетам?

Ця проблема не тільки естетична, але й психологічна. Крім цього, нерівні зуби, а разом з ними і неправильний прикус можуть стати  причиною запалень в ротовій порожнині, викликати неприємний запах, стимулювати стирання емалі і випадання зубів. Ще одним з можливих негативних наслідків є захворювання шлунково-кишкового тракту.

Що ж робити? Варіантів декілька. Передусім брекети. Вони в нас з’явилися пізніше пластинок. Але зараз альтернативою їм стали пластинки, їх діти можуть зняти, хоча брекети ефективніші. Крім того, зараз на український ринок заходить найновіша технологія – елайнери. Це – цифрове лікування. Лікар сканує ротову порожнину пацієнта, на комп’ютері «вибиває» модель, складає план лікування і на 3D-принтері друкує 12 кап (хоча це індивідуально, може бути й менше). Зовні це – прозора гнучка накладка, яка надягається на зуби, поступово зміщуючи їх у бажане, правильне положення. Така система вирівнювання зубів є абсолютно безпечною. Наприклад, поставив лікар першу капу, поносив її пацієнт місяць, потім другу, зняв і вже на 12-й місяць ця капа буде з ідеально рівними зубами.

zakarpatpost.net