Такого ви ще не їли! Новий цікавий здоровий рецепт каші в гарбузі і гарбуза у супі

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо вам новий рецепт страви.

Чимало людей, незважаючи на користь гарбуза, категорично його не признають. Газета «Домашня кулінарія» вирішила виправити цю ситуацію із допомогою читачів, які поділилися своїми хитрощами приготування осіннього овочу. Ми переконані: після наших рецептів багато хто точно переоцінить смакові властивості яскравого гарбуза. Бо він – суцільне задоволення

Каша в гарбузі і гарбуз у супі

Ще одна волинська господиня Тетяна Кривдік з Камінь-Каширщини жовто-гарячий овоч фарширує солодкою начинкою з рису і запікає в духовці. Для цього у невеликого гарбуза слід зрізати верхівку.  Очисти гарбуз від насіння, волокон і м’якоті, скропити соком половинки лимона. Налити у нього воду, помісти на деко і запікати у духовці при +180°С приблизно 40 хв до м’якого стану.

– 100 г родзинок помити і замочити в теплій воді на пів години. Можна також додати 100 г замоченої кураги, але я рідко її використовую у цій страві. – розповідає пані Тетяна. – Якщо є груша і яблуко, то можна і їх додати, очистивши від шкірки та насіння і порізавши на невеликі кубики. Підготовлені фрукти обсмажити на сковороді із 2 ст. ложками вершкового масла. Потім додати до них сухофрукти і обсмажити ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню, покласти 2 ст. ложки меду, щіпку меленої кориці. Змішати фрукти із 200 г рису, звареного заздалегідь в підсоленій воді до готовності. Цією сумішшю нафарширувати печений гарбуз. Зверху покласти  шматочок вершкового масла. На деко додати іще води. Відправити гарбуз у духовку ще на пів години, прикривши верхівкою-кришечкою.

Такий фарширований і запечений гарбуз господиня рекомендує подавати теплим. Перед подачею його слід розрізати на порційні шматочки і викласти в тарілки разом із фруктовим пловом.

Ще один рецепт від пані Тетяни – суп із гарбузом і курячими фрикадельками. Це легка, корисна і смачна перша страва, яка відмінно підійде для дитячого харчування. В готовій страві гарбуз не чути. Він замаскується під моркву, що дуже зручно, коли потрібно включити гарбуз у меню, а їсти його категорично не хочуть. Тож беріть на озброєння рецепт цього супу і приступайте до його приготування.

Для супу потрібно 150 г курячого філе, 100 г гарбуза, 3-5 картоплин, 2 морквини, невелика цибулина, 3 ст. ложки олії, сіль і перець за смаком та кілька гілочок свіжої петрушки.

Картоплю почистити, нарізати кубиками, перекласти в каструлю, залити водою (приблизно 1,5 л) і поставити на плиту. Після закипання води зробити вогонь мінімальним і залишити картоплю варитися майже до готовності.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками, пропустити через м’ясорубку. Фарш посолити і поперчити.  Якщо готуєте для маленьких дітей, останній інгредієнт можна виключити. Перемішати фарш і сформувати з нього фрикадельки.

Нарізати цибулю маленькими кубиками, а гарбуз і моркву – соломкою. Викласти їх у розігріту сковороду з олією і обсмажити на сильному вогні до легкого золотистого кольору цибулі, часто помішуючи. Зняти сковороду з плити.

Коли картопля звариться, посолити навар і опустити в нього фрикадельки. Перекласти в суп засмажку. Знову довести суп до кипіння і варити на повільному вогні 7-10 хвилин.

У готовий суп додати подрібнену зелень і за бажанням всипати чорний мелений перець. Вимкнути плиту і дати супу перед подачею настоятися хвилин 10.

Тетяна Кривдік також рекомендує читачам газети «Домашня кулінарія» частіше готувати з гарбуза вітамінні фреші. Жінка міксує їх, додаючи груші, малину, яблука, моркву тощо. Рецепти смачних напоїв з гарбуза ви зможете знайти на сторінці 22.

А неймовірні смачні десерти із яскравого осіннього овочу ми надрукуємо уже в листопаді.

Чекаємо ваших листів зі смачними та оригінальними рецептами за адресою: 88000, м.Ужгород, пл.Корятовича, 2/6.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net