Чи варто закарпаткам жити з чоловіками-алкоголіками

Про це та багато іншого у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з психологом із Ужгорода Яною РЕГОЮ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Алкоголізм у закарпатських сім’ях також є проблемою. Це може стосуватися як чоловіків, так і жінок. Дружні посиденьки часто закінчуються великими п’янками. Чи варто жити з алкоголіком, чи краще розлучатись?

Якщо людина зловживає спиртним, у неї на це є причини. Могла бути травма в дитинстві, генетика, можливо   зараз якась обставина до цього спонукала. За залежністю завжди стоїть якийсь невроз.

Коли до мене люди приходять із залежністю, або коли я говорю про алкоголізм, завжди шукаємо причину. Треба не працювати із симптомом, а знайти корінь. Наркоманія, алкоголізм – це вже симптоми, тобто наслідок. А ми мусимо з’ясувати, звідки це пішло, що стало причиною.

Чи варто бути в таких стосунках? Якщо це сім’я свідома, зможе зрозуміти, що це є наслідком чогось і з цим можна боротися, про це треба говорити, приходити до фахівця і щось робити для того, аби життя було якісним, щасливим.

zakarpatpost.net