Чому на Закарпатті сіють дифтерійну паніку, адже жодна вакцина світу не може вберегти людину від зараження хворобою

В Ужгороді дифтерія! Неймовірно! Шок! Хвороба передається повітрям! Її виявили у 15 студентів-індусів. УжНУ негайно закрили на карантин!

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

В університеті одразу відкрили пункти вакцинації, а ректорат почав складати списки тих, хто міг контактувати з хворими і потребує першочергової вакцинації.

Загалом місто охопила паніка: що тепер буде! 8 сироваток, які були в лікарні, використали для 4 хворих, інші довелося просити від Києва та інших областей, на всякий випадок, аби підстарухавалися – і від угорців… (дивно, чому не від словаків, чи чехів), а також 100 від Індії. Загалом на Закарпатті почався такий переполох, якого не було давно. Всього за один день зробили щеплення близько тисячі людей, а за чотири дні цифра склала 3 600 осіб! І звітували про це відомі ужгородці – політики, юристи, журналісти, активісти… Що ж це за масова психологічна зброя атакувала наш край?

Жодна вакцина світу не може вберегти людину від зараження хворобою. Вона, як запевняють лікарі, може лише полегшити симптоми протікання недуги… Крім того, усі щеплення мають лише тимчасовий ефект. Але ще більше шокує те, що від щеплень в Україні помирає більше людей, ніж від хвороб, від яких вони зроблені, про що пише американський сайт CNN. Утім українська офіційна статистика про це вперто мовчить! Чому? Бо це не вигідно оприлюднювати!

Лише поодинокі випадки, про які наважуються розповісти батьки, стають резонансними. Наприклад,  як у Рівному в березні, коли після щеплення проти поліомієліту та гепатиту померла піврічна дівчинка.

Шокуючий матеріал про щеплення читай тільки в свіжому номері  газети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу з 1 листопада.

zakarpatpost.net