Вчені розповіли, де краще жити, аби мати міцну психіку

Дослідники з Університету Ексетера довели, що життя на морському узбережжі покращує психічне здоров’я людей. Учені опублікували дані на основі опитування 26 тисяч респондентів в Англії, повідомляє Укрінформ з посиланням на National Geographic.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Приблизно кожен шостий дорослий мешканець Туманного Альбіону страждає на психічні розлади, такі як тривога і депресія. І ці симптоми набагато частіше зустрічаються у людей з бідних родин.

Результати дослідження показали, що доступ до узбережжя може поліпшити здоров’я й добробут. У дослідженні порівнювалися дані про здоров’я людей, які живуть менш ніж у кілометрі від узбережжя, і тих, хто знаходиться більш ніж у 50 кілометрах від моря.

«Наше дослідження вперше показує, що люди у бідних домогосподарствах, котрі живуть недалеко від узбережжя, мають менше симптомів розладів психічного здоров’я. Коли мова йде про психічне здоров’я, ця «захисна» зона може відіграти корисну роль, допомагаючи вирівняти ігрове поле між людьми з високим і низьким доходом», – говорить керівник дослідження доктор Джо Гарретт.

Ця робота стала частиною проєкту BlueHealth, що фінансується програмою Horizon 2020 Європейського Союзу.

zakarpatpost.net