Для тих, хто постить. Квасоля, тушкована з гарбузом

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо вам новий рецепт страви.

Чимало людей, незважаючи на користь гарбуза, категорично його не признають. Газета «Домашня кулінарія» вирішила виправити цю ситуацію із допомогою читачів, які поділилися своїми хитрощами приготування осіннього овочу. Ми переконані: після наших рецептів багато хто точно переоцінить смакові властивості яскравого гарбуза. Бо він – суцільне задоволення

Для тих, хто постить. Квасоля, тушкована з гарбузом

Квасоля, тушкована з гарбузом, – дуже смачна овочева страва для любителів гострих закусок. Підходить для прихильників здорового харчування і тих, хто поститься. Таку страву часто готують на Волині, особливо на Любомльщині, де овоч вирощують гектарами.

Для цієї страви знадобиться 100 г вареної квасолі, 200 г гарбуза, 100 г томатного соусу, одна цибулина, 2 зубчики часнику, 4 ст. ложки олії, а також спеції – по половині чайної ложки паприки і сушеного чебрецю, по третині чайної ложки мелених червоного перцю та імбиру, щіпка цукру, сіль і зелень петрушки за смаком.

Нарізану кубиками цибулю і зубчик часнику, нарізаний пластинками, обсмажити на олії до м’якості і прозорості. Додати в сковороду кубики гарбуза і готувати 10 хвилин. Додати всі спеції і прянощі. Готувати гарбуз ще 2 хвилини. Влити томатний соус і довести до кипіння. Додати заздалегідь зварену квасолю і тушкувати 5 хвилин. Зубчик часнику, що залишився, подрібнити. Посипати ним квасолю з гарбузом часником і вимкнути вогонь через хвилину.

Подавати страву в якості закуски або гарніру, прикрасивши свіжою зеленню.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net