Для чого закарпатці фотографують покійників та себе на кладовищі

Соцмережі заповнені фотографіями з приватного життя закарпатців. Постять наші земляки найчастіше себе… у горах, за столом, на березі річки, на відпочинку на морі, на роботі, в кафе… навіть на унітазі в туалеті чи на кладовищі біля могил. Деякі фото здаються дуже дивними, але самим авторам вони подобаються. Багато хто навіть не переймається тим, як він виглядає на селфі, головне, аби всі бачили, що довкола!

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Тож як правильно фотографувати себе, чого не повинно бути в кадрі, чи варто селфитися на похоронах та в церкві, виставляти напівоголені світлини?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з фотографом Владиславом ТИМОШКОМ.

Фото з кладовища. Чи варто там селфитись і чи варто взагалі фотографувати похорон, якщо мова йде не про якихось відомих людей?

Іще й із посмішкою? Чи з надутими губами? Думаю, що ні. Фотографувати себе на похороні якось дивно. Такі події – не місце для фотосесій. Особисто я жодного разу не фотографував похорони взагалі. На мою думку, не варто селфитись на похороні. Оточуючим це навряд чи буде приємно. Звісно, людині, яку хоронять, гадаю, що вже все одно, але як це сприймуть ті, в кого в ті хвилини горе – інше питання.  Так само і на кладовищі між могилами, на мою думку, краще не фотографуватися.

zakarpatpost.net