Жінка взяла дитину на руки, а вона так вчепилася в її золотий хрестик, що та не витримала

Розплакалася і вирішила забрати…

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з головним лікарем Свалявського обласного Будинку дитини Володимиром БЕЙРЕШОМ.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

– Як відбувається знайомство потенційних батьків із дітьми?

– Без направлення показувати дітей ми не маємо права тим, хто бажає когось всиновити. Із усіх наших вихованців підлягають усиновленню лише 16. Серед них є діти з особливими потребами, або просто не відбувається усиновлення. Статусних дітей ми обстежуємо два рази на рік. Фото і повний висновок про стан здоров’я направляємо в орган опіки і піклування за місцем реєстрації дитини.  Кандидати на усиновлення у службі можуть подивитись на фото дитини, ознайомлюються з інформацією про неї. Після цього вони приймають рішення, чи хочуть іти знайомитися, чи ні. Відтак, отримавши направлення, знайомство відбувається у присутності представника органу опіки, мене та нашого юриста. Зазвичай відразу видно, чи візьмуть вони дитину. Хоча так трапляється не завжди. Якось прийшла до нас пара налаштована на дитину 2-3-річного віку. Але направлення в них було на малюка, що мав 3-4 місяці.  Вони подивились на нього і не захотіли взяти. Та їм запропонували зачекати з прийняттям рішення, бо для цього, за законом, вони мали 10 робочих днів. Вони поїхали. А потім, через деякий час, повернулися. І коли майбутня мати взяла цю дитину на руки, вона так вчепилася в її золотий хрестик, що жінка розплакалася і вирішила забирати. Так малюка всиновили. Це було дуже зворушливо. Ця родина зараз щаслива і радіє, що має таку чудову дитину. Тому часом один момент може змінити все.

zakarpatpost.net