Майбутня магнітна буря може занурити землю у темряву на 6 днів

Останні дані астрофізиків показують, що майбутня магнітна буря може викликати перебої в електромережі. Є й інші чинники, через які Земля може опинитися на 6 днів у темряві.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Астрофізики довгий час спостерігали за активністю Сонця і дійшли висновку, що майбутні події можуть істотно вплинути на Землю. Магнітна буря, викликана сонячною плямою AR2192, цілком ймовірно перекриє велику кількість світла, що надходить із зірки, пише Укрінформ.

Аномалії подібної сили виникають кожні 250 років. Зараз подія зачепить Землю в грудні, через неї збільшиться тривалість нічного часу. Також повідомляється про зміну кольору неба під час викиду. Тож через це спостереження за північним сяйвом стане доступним у різних куточках світу.

Учені попереджають, що інтенсивні коливання у магнітному полі планети можуть порушити електропостачання. Це супроводжуватиметься перебоями телефонного зв’язку та Інтернету.

Тривалість бурі становитиме приблизно шість діб. Під час неї людям, що страждають від чутливості, варто утриматися від надмірних фізичних навантажень.

zakarpatpost.net