Де в Ужгороді хотіли запустити тролейбусну лінію

В основному люди ходять лише одним маршрутом. Спробуйте його змінити і пізнати інше непізнане місто. Ви ще такого точно не бачили! – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

В Ужгороді є місцини, куди майже не ступає людська нога. У районі вулиці Бородіна, де є повітряний перехід через залізничну колію до вулиці Лавріщева, відкривається картина зовсім іншого міста.

Людей там майже немає, а можна побачити лише поїзди.

Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» здійснив захоплюючу подорож у цей доволі закинутий район столиці Закарпаття.

Колись, на початку 90-х, там хотіли зробити тролейбусну лінію. Вона мала проходити через залізничний переїзд з виїздом на вулицю Гагаріна.

Як наголосила дослідниця минулого Ужгорода Тетяна Літераті, свого часу навіть почали розробляти проєкт будівництва естакади, яка починалася б на вулиці Бородіна в районі військкомату, проходила б над залізничними коліями і спускалася в район вулиць Лавріщева, Успенського, Огарьова, які з’єднуються з вулицею Гагаріна і так само дають можливість швидко доставити мешканців Нового району у промзону, де багато хто працював на заводах.

Однак у ті часи заводи почали занепадати, закриватися, тож від ідеї відмовилися і в Ужгороді єдиним міським транспортом так і залишилися маршрутки.

Іще колись там було кладовище і ховали учасників Першої світової війни. Згодом радянсь­ка влада усе знищила і лише старожили пригадують про колишні поховання військових.

А що там маємо на сьогодні?

Повний текст читай тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу із 1 листопада.

zakarpatpost.net