Міністерство закордонних справ розглядає кілька варіантів для запровадження подвійного громадянства в Україні

Українська влада розглядає декілька концепцій запровадження подвійного громадянства в Україні.

Джерело: міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв’ю ТСН.ua. Про це повідомляє Українська правда. 

Пряма мова: “Я би сказав, що зараз відбувається напрацювання концепції. Запропоновано декілька концепцій.

Концепції іноді складні, іноді цікаві. Наприклад, вихід на подвійне громадянство у двосторонніх відносинах із країною. Тобто, це буде визнаватись тими країнами, які готові до цього один на один із нами, на двосторонній основі.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Можливе більш широке залучення українців за кордоном. Наприклад, документ, який ми зараз видаємо, документ закордонного українця, також буде братись до уваги.

Є певна низка концепцій, які ми зараз опрацьовуємо. Не забудьте, що до цього процесу залучені дуже багато українських органів: і міграційна служба, і СБУ, і прикордонники, і МЗС”.

Деталі: За словами Пристайка, є дуже багато інституцій, які мають висловитись про цю ідею – і нині “відбуваються дискусії між ними”.

“Я думаю, далі ми будемо залучати більше і більше депутатський корпус, щоб вони стали частиною процесу, тобто передати вже наші напрацювання далі до депутатів”, – сказав міністр.

Передісторія:

  • У липні президент України Володимир Зеленський доручив МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців із дружніх країн. Також він доручив розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.
  • У жовтні віцепрем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що в Україні потрібно запровадити подвійне громадянство для українців із діаспори.

zakarpatpost.net