Іноді дуже корисно робити прибирання у шафі.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Британські пенсіонери вирішили розібрати старий мотлох у будинку і знайшли симпатичну коробку з-під бісквіта, яка десятки років припадала пилом у буфеті. Хто б міг подумати, що мила штучка виявиться дуже цінною і битися за неї захочуть усі колекціонери Англії, інформує Ukr.Media.

Літні чоловік та дружина з Ноттінгема, Англія, вирішили розібрати шафи, щоб позбутися накопиченого мотлоху. Однак серед непотрібного сміття чоловік і жінка знайшли гарну коробку, яка перетворила їх на багатіїв.

У 90-х роках пенсіонери прибрали коробку від бісквітної фабрики Huntley & Palmers до шафи та забули про неї на кілька десятиліть. Після прибирання вони (більшою мірою у жарт) відправили гарний бокс на безкоштовний захід з оцінки антикваріату і дізналися, що банка була виготовлена у 1929 році.

Зрештою знахідка стала ласим шматочком для англійських колекціонерів. Банка, якій у 2019 році виповнилося 90 років, виконана у формі червоного двоповерхового автобуса з пасажирами та водієм. Одяг намальованих людей і вигини транспортного засобу характерні для Лондона 20-х років.

За попередніми оцінками, вартість виробу становить близько 1500 фунтів (48 тис. гривень).

Організатор аукціону Hansons Auctioneers Чарльз Хансон був першим, хто побачив банку на заході з оцінки антикваріату, який відбувався у Східному Бриджфорді.

“Я був вражений, коли побачив коробку. Вона зберігалася у буфеті, тому її цілісність не порушили. Це оригінальна банка, і це дивно. Її зробили 90 років тому, на початку Великої депресії у 1929 році. Вона залишилася неушкодженою, незважаючи на страшні історичні події, включаючи Другу світову війну.”

Колекціонер пояснив, що зараз бісквітні банки Huntley & Palmers цінуються через свій унікальний дизайн.

“Тепер це предмети колекціонування. Від мініатюрних копій транспортних засобів до банок, які могли б повторно використовуватися у якості предметів домашнього вжитку, — фірма вигадувала способи зробити свою продукцію особливою.”

Пенсіонери з Ноттінгема, які побажали залишитися невідомими, пояснили, що були приємно здивовані, коли дізналися про цінність знахідки.

“Сказати, що ми були абсолютно приголомшені, коли дізналися, скільки це може коштувати, — це нічого не сказати. Ми просто взяли коробку разом з кількома іншими предметами, щоб дізнатися про них більше. За 25 років я лише кілька разів виймала банку. Я успадкувала її від мами, а вона — від свого двоюрідного брата, який дуже давно керував магазином на розі у районі Донкастера.”

Стів Фулфорд, спеціаліст з оцінки іграшок у Hansons, додав, що банка більш оригінальна, ніж здається на перший погляд.

“Годинниковий механізм під автобусом повинен відповідати за його пересування. Взагалі, є ймовірність, що його роботу можна відновити.”

Пенсіонерам пощастило, що вони все ж дізналися цінність коробки, а не викинули її разом зі сміттям, адже у ній — цілий статок.

zakarpatpost.net