Кому вигідно сіяти на Закарпатті дифтерійну паніку

В Ужгороді дифтерія! Неймовірно! Шок! Хвороба передається повітрям! Її виявили у 15 студентів-індусів. УжНУ негайно закрили на карантин!

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

В університеті одразу відкрили пункти вакцинації, а ректорат почав складати списки тих, хто міг контактувати з хворими і потребує першочергової вакцинації. Загалом місто охопила паніка: що тепер буде! 8 сироваток, які були в лікарні, використали для 4 хворих, інші довелося просити в Києві та інших областeй, про всяк випадок, аби підстрахуватися – і в угорців… (дивно, чому не в словаків чи чехів), а також 100 – в Індії.

Загалом на Закарпатті почався такий переполох, якого не було давно. Всього за один день зробили щеплення близько тисячі людей, а за чотири дні цифра склала 3 600 осіб! І звітували про це відомі ужгородці – політики, юристи, журналісти, активісти… Що ж це за масова психологічна зброя «атакувала» наш край?

Це й намагалася з’ясувати газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому закарпатці масово стають частиною смертельного бізнесу

Спалахів дифтерії в Україні не було давно. Фактично їх і немає, адже в Ужгороді захворіли лише студенти-індуси, які живуть доволі ізольовано від інших, із місцевими вони контактують найменше з усіх іноземців. Для Індії дифтерія не вважається нонсенсом, там щороку фіксують близько тисячі випадків хвороби. Але ужгородські медики забили на сполох…

«За 9 місяців цього року було вакциновано  лише 48% населення, кількість відмов від щеплення збільшилась на 20%. Для того щоб склався колективний імунітет, треба мати не менше 95% щеплених від дифтерії», – наголосив керівник обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк у коментарі «Укрінформу».

Саме після цього у столиці Закарпаття почалася паніка. Лікарів активно підтримали журналісти… і не лише написанням матеріалів, але й своїми діями. Багато хто почав у соцмережах виставляти фотозвіт власної вакцинації і закликати зробити це інших.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу із 1 листопада.

zakarpatpost.net