Нічний Ужгород може стати ще кращим

В Ужгороді протягом останнього року сталися суттєві зміни у плані освітлення та оновлення. Уже крім підсвічених мостів маємо просто казкову у сутінках Петефі. Там встановлено нові ліхтарні стовпи, підсвічено фасади будівель.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Засяяла по-новому легендарна набережна Незалежності, де ліхтарі тепер встановлено у три ряди і липова алея стала набагато яскравішою.

Підсвічені мости також додають романтичного настрою.

Однак залишаються в місті ще й темні плями – це ділянка від пішохідного до транспортного мосту біля Радванки.

Там є ще недопрацювання, бо як Православна, так і Ботанічна набережні у темряві просто зникають.

Їх варто підсвітити. Це ж стосується і фасаду лялькового театру. Його доречно яскраво підсвітити і дуже гарно б виглядали підсвічені  контури з усіх боків, а також дах, особливо з боку Ужа. Це ж стосується і Філармонії. Аби додати яскравих штрихів можна підсвітити і дитячу залізницю, навіть поїзд. Уночі це б виглядало неперевершено.

Особливої уваги заслуговує і фізичний факультет УжНУ. Його треба  підсвітити спереду і позаду, аби будівлю у темну пору доби було видно з Ботанічної, Православної набережної та з пішохідного мосту. У такому разі темна пляма з цього боку зникне. Радванський міст також потрібно додатково підсвітити ілюмінацією, як міст Масарика. Таким він був би набагато гарнішим.

Що ж стосується пішохідного мосту, то на ньому давно потребують заміни старі гірлянди. Вони виглядають уже зовсім не по-сучасному. Особливо, якщо глянути на оновлену Петефі. Також біля кожного світильника на самому мості варто встановити з обох боків ще по два. Таким чином міст стане дійсно яскравим і більш ефектним.

Загалом добре, що останнім часом Ужгород розвивається і реконструюється. Однак про його нічну красу також варто пам’ятати.

zakarpatpost.net