Покращити стан шкіри можна за допомогою спецій.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Індійські спеції відомі у всьому світі завдяки тому, що вони надають смаковий відтінок будь-якій страві, але небагато людей знають, що спеції можуть робити дива для шкіри і волосся, інформує Ukr.Media.

За словами доктора Рашмі Шетті, косметолога з Мумбаї і експерта у боротьбі зі старінням: “Деякі з наших спецій, такі як кардамон, кориця, часник і т. п., є відмінними підсилювачами імунітету. Вони мають ті чи інші властивості, які збільшують швидкість метаболізму і зміцнюють імунну систему. Коли ми готуємо індійські напої і страви для детоксу, у них завжди використовуються спеції, тому пероральне вживання їх також дуже корисне для шкіри і тіла. А коли справа доходить до використання спецій у косметичних процедурах, я знаходжу два інгредієнти дуже корисними — коріандр і куркуму”.

Наші бабусі мали рацію, коли казали, що кухня — це сховище усіх секретів краси. Ось п’ять спецій, які можуть підняти вашу красу на наступний рівень. Але, перш ніж випробувати будь-яку з цих спецій на вашій шкірі, зробіть перевірку, нанісши спочатку суміш на внутрішню частину ліктя, щоб уникнути почервоніння або алергічної реакції.

Кориця

Люди не знають про те, що кориця має кілька важливих властивостей. Вона має дуже гарні антибактеріальні властивості, покращує кровообіг. Спеція може використовуватися, коли у вас є проблеми з прищами. Просто зробіть з неї пасту і нанесіть її на уражену ділянку шкіри. При нанесенні на все обличчя спеція може допомогти у його омолодженні, оскільки покращує кровообіг.

Куркума

“Куркума має чудові антивікові, антибактеріальні і антисептичні властивості. Як косметичний продукт, вона також часто використовується у кремах для шкіри. Куркума також є у складі багатьох косметичних засобів. Поряд з усіма плюсами, вона також освітлює шкіру. Її можна використовувати разом з медом як маску для обличчя для отримання чудового стану шкіри”, — розповідає доктор Шетті.

Насіння коріандру

Воно дуже охолоджує і заспокоює шкіру. Якщо ви залишите маску з нього на ніч і використаєте воду у якості очищаючого засобу для обличчя, це дасть чудовий охолоджуючий ефект і зробить обличчя більш сяючим.

Чорний перець

Чорний перець дуже гарно відлущує шкіру. Якщо ви зробите з нього пудру та нанесете пасту на сліди від прищів і пігментні плями, це допоможе відлущити уражену шкіру й надати їй більш здоровий вигляд. Засіб також може допомогти в очищенні її від прищів. Невелику кількість сиру можна додати до порошку чорного перцю і використовувати таку суміш, щоб поліпшити зовнішній вигляд обличчя.

Імбир

Імбир може допомогти омолодженню шкіри. Він покращує її колір і текстуру. Його можна наносити на обличчя у вигляді пасти та залишати на деякий час. Це поліпшить тонус шкіри. Кажуть, що такий засіб зменшує і пігментні плями.

Висновок

Для краси шкіри ви можете використовувати будь-яку маску на основі спецій, але тільки робіть невеликий інтервал між ними, оскільки багато — не означає добре. Станьте ще більш гарними за допомогою цих диво-масок. До речі, не забувайте додавати спеції також і у їжу, адже це збільшить її користь.

zakarpatpost.net