Погода у Закарпатті на сьогодні, 3 листопада. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде –+7, удень – +13.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 666-90-90
Весь день буде хмарним. Практично весь час йтиме сильний дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Хусті – +6 вночі і  +13 удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Воловці – +5 уночі і  +10 вдень. Сонце в цей день у Воловці рідко з’являлося із-за хмар. До пізнього вечора продовжуватиме йти дрібний дощ, який розпочався ще вранці, а після обіду посилився.

У Сваляві – +6 уночі і  +11 удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. З самого ранку йтиме сильний дощ. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +8, денна – +15.

Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Вранці продовжиться нічний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – +7, денна – +13.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сильний дощ. Після обіду він послабшає, але буде продовжувати йти до пізнього вечора.

У Великому Березному – вночі – +7, удень – +12.

Протягом усього дня у Великому Березному тримається хмарна погода. Протягом усього дня йде дрібний дощ, який ввечері посилився
  • Більше цікавих новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуй газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +8, удень – +13. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі очікується сильний дощ. До ранку він повинен послабшати, але продовжуватиме йти весь день і припиниться лише ближче до вечора.

У Міжгір’ї – уночі +5, вдень – +10. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується сильний дощ, який йтиме до кінця дня, поступово втрачаючи силу.

У Рахові – уночі +4, вдень – +10. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці очікується сильний дощ, який йтиме до кінця дня, поступово втрачаючи силу.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Іларіона Великого. У народі казали: “У листопаді мороз міцнішає поставою”. Наші пращури помітили: якщо 3 листопада ясна безхмарна погода — це ознака швидкого зниження температури.

Народні прикмети на 3 листопада

  1. З дня Іларіона мороз посилюється.
  2. Якщо сніг у цей день падає і не тане, то навесні буде багато пролісків.
  3. Випало багато снігу – до хорошого урожаю хліба в наступному році.
  4. Якщо дим з труби піднімається прямо, то погода налагодиться.
  5. Якщо стоїть ясний сонячний день, скоро похолодає.
  6. Вечір тихий і безхмарний – наступний день буде хорошим.
  7. Якщо сонце червоного кольору, а на небі багато зірок, то погода буде сонячною та морозною.
  8. Заєць-біляк змінив шубку – скоро наступить зима.
  9. Якщо сніг падає і щільно осідає на гілках, то снігопад затягнеться.
  10. Якщо повітря тепле, буде відлига.
  11. В дорогу 3 листопада збиратися не можна – може трапитися нещастя.
  12. Якщо серед ваших покійних родичів були самогубці або нехрещені діти, то розсипте на перехресті крихти або пшоно, щоб задобрити їх душі.

zakarpatpost.net